hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açlık sınırı aylık bin 403 lira!

    Açlık sınırı aylık bin 403 lira
    expand

    Türkiye Kamu-Sen'in eylül ayına ait asgari geçim endeksine göre dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 3 bin 631 lira 8 kuruş oldu. Açlık sınırı ise aylık bin 403 lira 94 kuruşa yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Kamu-Sen'in eylül ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı.

    Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Ar-Ge Merkezinin araştırmasının, eylül ayında, vatandaşların tüketmek zorunda oldukları mal ve hizmetlerde yüzde 0,77 artış olduğu belirtildi.

    Açıklamada, tek kişinin yoksulluk sınırının bin 819 lira 86 kuruş, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin de 3 bin 631 lira 8 kuruş olduğu bildirildi.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, eylül ayı açlık sınırının bir önceki aya göre, 10 lira 77 kuruş artarak, bin 403 lira 94 kuruşa ulaştığını ifade etti.

    Koncuk, şunları kaydetti:

    "Memurlarımız Kurban Bayramı'nda, kurban ibadetlerini yerine getirmede maddi güçlükler yaşayacak. Bu yıl birçok memur, imkansızlıklar nedeniyle bu ibadetini yerine getiremeyecek. Eylül ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi, özellikle dar ve sabit gelirlilerin bütçelerini sarsması açısından önemli. Yine de memurlarımızın enflasyondan zarar görmesi halinde, maaş zam oranı ile enflasyon arasındaki fark 6 aylık dönemlerin sonunda da olsa kapatılıyor, memurlara enflasyon farkı ödeniyordu. Bu nedenle memurlarımızın maaşı benzine, doğalgaza, tüpe, suya yapılan her kuruş zamda biraz daha uçup gidiyor. Bu yıldan sonra enflasyondaki her artış, memur maaşından eriyecek liralar olarak memur bütçesine yansıyacak. Memurlarımız maaşlarını bu ay bayram dolayısıyla erken alacaklar. Dolayısıyla maaşıyla 30 gün boyunca bile geçinmekte güçlük çeken kamu görevlileri, aynı maaşını 35-40 günlük harcamaları için kullanacak. Bu bakımdan kamu görevlilerimiz yeni bir mağduriyetle karşı karşıya kalabilir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow