hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biletix sözlü savunmasını yaptı

    Biletix sözlü savunmasını yaptı
    expand

    Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret AŞ, Rekabet Kanunu'nu ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında açılan soruşturmada Rekabet Kurulu'na sözlü savunmasını yaptı.

    Rekabet Kurumu'ndaki toplantı, Kurul Başkanı Nurettin Kaldırımcı başkanlığında gerçekleştirildi.

    Toplantıda, Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret AŞ yetkilileri ve avukatı da hazır bulundu.

    Rekabet Kurumu soruşturma heyeti, yürütülen soruşturma sonucunda Biletix'in pazar gücü, pazarın genel yapısı ve koşulları, rakiplerin konumu ve Biletix'in müşterileriyle akdettiği anlaşmaların çeşitli boyutlarıyla değerlendirildiğini bildirdi.

    Heyet, Biletix'in bir yılı aşan münhasırlık içeren anlaşma ve uygulamalarının, etkinlik biletlerinin elektronik satışına bir platform üzerinden aracılık hizmeti pazarında rakip teşebbüslerin faaliyetlerinin zorlaştırılması ve kısıtlanmasına neden olacak şekilde pazarı kapattığı ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'un 4'üncü maddesi kapsamında bir ihlal teşkil ettiği kanaatine ulaştığını açıkladı.

    Biletix avukatları ise bu kanaatlere itiraz ederek, söz konusu şirketin rekabeti ihlal edici herhangi bir faaliyette bulunmadığını savundu.

    Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 6 Kasım 2013'te açıklayacak, karar bu tarihten önce alınırsa Kurumun internet sitesinden de kamuoyu ile paylaşılabilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow