hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yerli uçak için hazırlık

    Yerli uçak için hazırlık
    expand

    Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "Kendi uçağımızı yapmak istiyoruz, orta menzilli bölgesel jet üretmek istiyoruz. Bir şirket ile yakın bir zamanda ortaklık kurup bir yola çıkacağız" dedi.

    Babacan, ABD'deki Türk Yatırım Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir hafta süren ABD temaslarını, yurda dönüşü öncesindeTürk basın mensuplarına değerlendirdi.

    Babacan, 2023 hedefleri yolunda atılması gereken adımlar konusunda da değindi. ABD gezisi kapsamında büyük gövdeli uçak yapımında dünya devi olan Boeing’in Seattle’daki uçak yapım tesislerini ziyaret ettiğini dile getiren Ali Babacan, Türkiye’nin artık kendi uçağını üretmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

    "Biz de Türkiye’de kendi uçağımızı yapmak istiyoruz, orta menzilli bölgesel jet üretmek istiyoruz. Bir şirket ile yakın bir zamanda ortaklık kurup bir yola çıkacağız. Sıfırdan kendimiz gerçekleştirmektense mevcut hazır bir platformu ele almak gibi bir stratejik planı ele aldık. 4 alternatif firma var. Biz Türkiye’de bizim mühendislerimizin çalışmasını ve kendi gözümüzün önünde olmasını istiyoruz. Boeing ziyaretinde bu gündeme geldi, konuştuk. Onlarda, bizim üretmek istediğimiz orta menzilli jet konusunda, ileride bir rekabetin gelmesi beklentisi var."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow