hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merrill Lynch'ten Aselsan'a şok!

    Merrill Lynchten Aselsana şok
    expand

    Merrill Lynch, Aselsan'ın ikincil halk arzına danışmanlık talebinden Çin füze ihalesi nedeniyle çekildi.

    Aselsan'dan bir yetkili, Aselsan'ın ikincil halka arz sürecine danışmanlık yapmak üzere toplam beş teklif geldiğini, bu tekliflerden biri olan Merrill Lynch-Halk Yatırım ortaklığının ise Aselsan'ın Türkiye'nin uzun menzilli füze projesinde Çin firması ile çalışması olasılığı nedeniyle çekildiğini belirtti.

    Reuters'a açıklamalarda bulunan Aselsan yetkilisi, ikincil halka arz sürecinde yerli ve yabancı kurumlara davet gönderdiklerini ve bu süreç sonunda bir yerli ve bir yabancı şirketlerden oluşan konsorsiyumlardan beş teklif geldiğini belirtti.

    "Halk Yatırım liderliğindeki Halk Yatırım-Merrill Lynch ortaklığı basında da yer aldığı şeklinde (Çin'le yapılan) füze projesi nedeniyle ihaleden çekildi. Ancak kalan tekliflerle değerlendirme sürecimiz devam ediyor."

    Türkiye, uzun menzilli hava savunma ve füze projesi ihalesinde ABD'nin yaptırım listesinde olan Çin firması CPMIEC ile sözleşme görüşmelerine başlamıştı.

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione de ABD'nin yaptırım listesinde olan bir firmanın seçilmesinin, bu firmayla çalışacak Türk firmaları ile ABD şirketlerinin iş yapması önünde ciddi engeller yaratacağını söylemişti.

    Aselsan yetkilisi, aracı kurumlardan gelen diğer dört teklifin de yerli ve yabancı şirketlerden oluşan konsorsiyumlar olduğunu, içlerinde uluslararası büyük bankaların da bulunduğunu ve karar verme süreci tamamlandığında kamuoyuna açıklama yapılacağını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow