hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin en beğenilen şirketleri belli oldu

    Türkiyenin en beğenilen şirketleri belli oldu
    expand

    "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2012" araştırması bu yıl da Turkcell'in birinciliğiyle sonuçlandı.

    İkincilik ödülünü Garanti Bankası, üçüncülük ödülünü Coca-Cola aldı.

    "En beğenilen 20 şirket" arasında Arçelik dördüncü, Koç Holding beşinci sırada yer aldı.

    Türkiye'nin insan kaynakları çözümleri markası Adecco ile Capital dergisinin işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2012" ödülleri, dün akşam düzenlenen törende sahiplerini buldu.

    Birincilik ödülünü alan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "6 yıldır üst üste aldığımız bir başarı. Mükemmel, süper bir müşteri deneyimi sunmaya çalışıyoruz. Bütün takım bunun üzerinde çalışıyor. Türkcell'in başarısında çok büyük bir insan emeği var. Ayrıca burada çalışanlar var, müşteriler var. Müşterilerimizin de çok büyük emeği var. Biz hepimizi bir aile, bir takım olarak görüyoruz" diye konuştu.

    Operasyonel mükemmeliyete çok önem verdiklerini kaydeden Ciliv, şunları söyledi:

    "Her bir müşteriyi tekrar kazanmak için her bir elamanımız çalışıyor. Takım olarak başarıya ve inovasyona çok önem veriyoruz. Türkiye'ye çok inanıyoruz. Önümüzde çok güzel günler var. Burada Türkiye'nin güzide firmaları var. Çoğu bizim müşterilerimiz. Onlarla teknoloji ve inovasyonu kullanarak Türkiye ekonomisine katkısı olacak daha güzel işler yapacağız. İnovasyonla çok çalışmakla daha yapacak çok işimiz var."

    "Bankacılık kolay kolay beğenilmiyor"


    İkincilik ödülünü alan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise, bankacılığın kolay kolay beğenilmediğini anımsatarak, "En beğenilen şirketler arasında girdik. Beğenilmek çok güzel bir şey" dedi.

    Ödül için Garanti ailesine teşekkür eden Özen,"Parayla uğraştığınız zaman işler daha zor oluyor. Biz de müşteri odaklı modeller benimsiyoruz" ifadesini kullandı.

    Üçüncülük ödülünü alan Coca Cola Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Bakkaloğlu Tüzecan da, Türkiye'nin en çok beğenilen üçüncü şirketi olarak ödül almalarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

    Araştırmaya bin 555 orta ve üst düzey yönetici katıldı

    GfK Türkiye tarafından gerçekleştirilen araştırma, 500'ün üzerinde sektörden, bin 555 orta ve üst düzey yöneticinin katılımıyla yapıldı.

    Turkcell, Garanti Bankası ve Coca-Cola'yı zirveye taşıyan kriterler arasında "Bilgi ve teknoloji yatırımları, finansal sağlamlık, iletişim ve pazarlama yönetimi, uluslararası pazarlara entegrasyon, pazarlama ve satış stratejileri" yer aldı.

    114 şirket "En Beğenilenler" listesinde yer aldı

    Bu yıl 38 ayrı sektörden toplam 114 şirket "En Beğenilenler" listesinde yer aldı. Her sektörden üçer şirketin listeye girdiği araştırmada ayrıca sektör farkı gözetmeksizin en beğenilen 20 şirket de belirlendi.

    "En beğenilen 20 şirket" arasında Arçelik dördüncü, Koç Holding beşinci sırada yer aldı. Koç Holding'i sırasıyla Unilever, Türkiye İş Bankası, Procter and Gamble, Eczacıbaşı Topluluğu, Türk Hava Yolları, Doğuş Grubu, Microsoft, Sabancı Holding, Borusan Holding, Ülker, Tüpraş, Mercedes-Benz Türk, Vodafone, Akbank ve BSH izledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow