hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyagöz, yabancı ortağından ayrıldı

    Dünyagöz, yabancı ortağından ayrıldı
    expand

    Dünyagöz Hastaneler Grubu, hisselerinin yüzde 30'una ortak olan Kuveytli NBK Capital ile yollarını ayırdı.

    Dünyagöz Etiler'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, 14'ü yurt içi, 4'ü ise yurtdışında olmak üzere 18 noktada hizmet verdiklerini belirtti.

    Kapıcıoğlu, 2015, 2016 ve 2017 yılları içerisinde her yıl, biri yurtdışı olmak üzere 4'er yeni yatırımla 12 hastaneyi daha gruplarına katacaklarını, böylece 30 hastaneye ulaşacaklarını bildirdi.

    NBK Capital ile 2010 yılında büyüme planlarına dayalı yüzde 30 oranında ortaklık yaptıklarını hatırlatan Kapıcıoğlu, yatırım fonlarının 3 veya 5 yıl gibi belli bir süre için şirketlere ortak olarak girdiğini, NBK Capital ile ortaklık anlaşmalarındaki 3 yıllık sürenin dolduğunu ve hisseleri geri alarak, ortaklığı sonlandırdıklarını kaydetti.

    Artık yollarına tek başlarına devam edeceklerini dile getiren Kapıcıoğlu, şu bilgileri verdi:

    "Dünyagöz'ün bundan sonraki yol haritasında borsaya açılmak var. 2014 yılı ilk çeyreğinde borsaya açılmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir. Şu an arsaları alınmış ve proje çalışmaları biten Kayseri, Konya, İzmir, Erzincan, Mersin, Gaziantep hastanelerinin 2014 ilk çeyreğinde açmak üzere çalışmalarımız hızla devam ediyor.

    Diğer yandan yine 2014 yılı içinde Almanya'da ikinci hastanemizi, Londra ve Moskova'da hastanelerimizi hizmete açarak, yurtdışı Dünyagöz zincirini de büyütmeye devam edeceğiz. Bugün 2000'e yakın çalışanımız ve 200'ün üzerinde göz hekimi kadromuzla 55 bini 107 farklı ülkeden gelen yabancılar olmakla birlikte yılda 500 bine yakın hastaya gözün tüm branşlarında 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz. Sahip olduğumuz günlük 5 bin muayene ve 600 ameliyat kapasitesiyle bugün dünyanın en büyük göz hastaneleri zinciri konumundayız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow