hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En "ideal" 10 işveren!

    En ideal 10 işveren
    expand

    Türkiye'nin ideal işverenleri araştırmasına göre, Sosyal Bilimler/Sanat/Eğitim/Hukuk alanında Google 1. sırada, Doğan Yayın Grubu 4. sırada yer aldı.

    Universum, Türkiye'de öğrenimini sürdüren 7 bin 835 öğrencinin kariyer beklentileri ve tercihleri doğrultusunda Türkiye'nin 2013 yılı İdeal İşverenleri Listesini paylaştı.

    İktisadi ve İdari Bilimler öğrencileri arasında Türk Hava Yolları birinci sırayı alırken, Google ve Microsoft az farkla onu takip ediyor.

    Sosyal Bilimler/Sanat/Eğitim/Hukuk öğrencilerine bakıldığında ise Google'ın liderliğini THY, Microsoft ve Doğan Yayın Grubu takip ediyor.
    Anahtar niteliğinde!Araştırmayı değerlendiren Doğan TV İnsan Kaynakları Yönetimi Grup Başkanı Yasemin Merih Alparslan, sonuçların tüm şirketler için anahtar niteliğinde olduğunu söyledi.

    Alparslan, şöyle devam etti:

    "Araştırmanın içerisinde yer alan ve Sosyal Bilimler/Eğitim/Hukuk öğrencileri Doğan Yayın Grubu'nu 4'üncü sırada değerlendirmişler.

    Şirketin güçlü bir işveren olarak konumlandırılmasında geleneksel İnsan Kaynakları uygulamaları artık yetersiz kalıyor.

    Çalışanların kritik beklentilerine karşılık verebilen ve uygulamaları ile farklılaşmayı başaran şirketler; öğrenciler tarafından öncelikli olarak tercih edilmiş.

    Tabii ki, bu araştırma sonuçları tüm şirketler için anahtar niteliğinde. Bu sonuçları iyi yorumluyarak işveren marka yönetim stratejisini değerlendirmek gerekir."

    Dinamo Danışmanlık Yönetici Ortağı ve Universum Orta Doğu Direktörü Evrim Kuran'a göre, Türkiye'nin İdeal İşverenleri 2013 Araştırması, yeni nesil çalışanları çekmek ve tutmak için altın bir anahtar niteliğinde.

    Araştırmanın en güçlü yanlarından biri de şirketlere Y kuşağı istihdamındaki gerçek rakiplerini önemli içgörülerle sunabilme gücü.

    Anketi yanıtlayan öğrenciler, Google, Microsoft ve Turkcell gibi özellikle güçlü ve sağlam işveren marka algısına sahip, prestijle anılan ve aynı zamanda inovasyona değer veren şirketleri diğerlerine göre daha fazla ön plana çıkardı.

    Özellikle mühendislik fakültesindeki öğrencilerin, inovasyona diğer öğrencilere kıyasla daha fazla değer verdikleri görüldü.

    "Öğrencilerin en ideal olarak nitelendirdikleri şirketleri hangi kelimelerle özdeşleştirdikleri" sorulduğunda "inovasyon, kalite ve prestij"in ilk akla gelenler olduğu gözlemlendi.

    Universum Yönetim Kurulu Başkanı Claudia Tattanelli, yoğun bir şekilde yeni mezun işe alımı yapan ve kampüslerde de aktif olan şirketlerin öğrencilerin gözünde çok daha cazip bir imaja sahip olduğunu belirtti.

    İktisadi ve İdari Bilimler Öğrencileri arasında bankacılık, stratejik danışmanlık ve denetim/vergi danışmanlığı sektörünün en fazla tercih edildiği görüldü.

    Öte yandan Mühendislik/IT öğrencileri ise üretim, bilgi teknolojisi ve yazılım ile otomotiv sektörüne diğerlerine göre daha fazla ilgi duyduklarını belirtti.

    Universum'un Türkiye İş Geliştirme Sorumlusu Arda Ertem, İktisadi İdari Bilimler öğrencilerinin şirket ve sektör tercihleri arasında, mühendislerde olduğu kadar kuvvetli bir korelasyon olmadığını belirtti.

    Kadınlar farklılığı benimseyen bir iş ortamı arzu ediyor

    Kadınlar için hızlı tüketim ürünleri sektörü ve bu alanda faaliyet gösteren şirketler erkeklere kıyasla çok daha cazip bir hedef iken yine özellikle iş güvenliği konusu birçok kadın çalışan için hassas bir olgu.

    Stajların tam zamanlı bir iş fırsatına çevrilme arzusunun kadınlar tarafından birçok kez altının çizilmiş olması da bunu destekliyor. Kadınlar açık iletişimi olan ve fırsat eşitliği sunan şirketleri daha gözde olarak değerlendiriyor.

    Claudia Tattanelli, işverenlerin şeffaf ve eşit mesafeli bir iletişim benimsemesi ve kadınlara  doğru mesajlarla yaklaşması gerektiğini doğruluyor.

    İşte Türkiye'nin en gözde 10 şirket listesi

    Sosyal Bilimler/Sanat/Eğitim/Hukuk (Humanities/Liberal Arts/Law)

    1- Google
    2- THY
    3- Microsoft
    4- Doğan Yayın Grubu
    5- Turkcell
    6- Eczacıbaşı
    7- Türkiye İş Bankası
    8- Samsung
    9- Sony
    10- Ziraat Bankası

    İktisadi ve İdari Bilimler (Business/Commerce)

    1. THY
    2. Google
    3. Microsoft
    4. Coca-Cola İçecek (CCI)
    5. Turkcell
    6. Unilever
    7. Türkiye İş Bankası
    8. Samsung
    9. Doğan Yayın Grubu
    10. Philip Morris International

    Mühendislik/IT (Engineering/IT)

    1. Google
    2. Microsoft
    3. Aselsan
    4. THY (Türk Hava Yolları)
    5. Samsung
    6. Turkcell
    7. TAI (TUSAŞ)
    8. IBM
    9. Sony
    10. Bosch

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow