hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saldırıda FBI devrede

    Saldırıda FBI devrede
    expand

    ABD elçiliğine yapılan intihar saldırısıyla ilgili soruşturma, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ile ortaklaşa yürütülüyor. Adli soruşturmadaki paylaşımın dayanak noktası, Türkiye ile ABD arasında var olan adli yardımlaşma anlaşması. Bu kapsamda FBI ajanları Türk makamlarının olur vermesi halinde elçilik dışında da şüpheli sorgularına katılabilecek, teknik takip kararı aldırabilecek.

    FBI, Sarai Sierra'nın, göründüğü kadar masum olmayabileceğine yönelik açıklamada da bulundu.

    New York Post gazetesine konuşan bir FBI ajanı, Sarai Sierra'nın, İstanbul'a yalnızca fotoğraf çekmek için gittiğine inanmadıklarını, Amerikalı kadının başta uyuşturucu kuryeliği olmak üzere karanlık bazı ilişkiler içine girip girmediğini araştırdıklarını söyledi.

    Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, 'yanıtlanması gereken bir çok soru var' diyen FBI görevlisi, görgü tanıklarının verdikleri  ifadelerde ilk kez ABD dışına çıkan Sarai Sierra'nın bazı şüpheli kişilerle görüştüğünü belirttiklerini açıkladı.

    Sarai Sierra'nın, işsiz olduğunu, 2005 yılında kişisel iflas istediğine değinen FBI ajanı, Sarai Sierra'nın, 'fotoğraf makinesi olmadan, akıllı telefonlarla İstanbul fotoğrafları çekmeye gitmiş olmasının' kendilerine inandırıcı gelmediğini belirtti.

    Sierra'nın 7 Ocak'ta İstanbul'a yola çıkmasından sonra, 15 Ocak'ta Amsterdam'a, 16 Ocak'ta Münih'e gidip, 19 Ocak'ta da İstanbul'a geri dönmesini, yoksul bir aileden gelen bir kişi için 'en azından ilginç' olarak niteleyen FBI ajanı, iki çocuk annesi 33 yaşındaki Amerikalı kadının, ilk yurtdışı gezisinde bazı 'kriminal kişilerle' görüştüğünü belirtti.

    Amerikalı kadının, yakın çevresine 'tam 3 haftalık bir yurtdışı yolculuğuna çıkacağını' söylediği, ancak 12 gün sonra internet üzerinden attığı mesajla, 'üzgünüm ki gezimi kısaltmak zorundayım' diye mesaj atmasının 'ilginç' bulunduğu belirtildi.

    Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Sarai Sierra'yı arama çalışmalarına katılmak için Türkiye'ye giden, Sarai Sierra'nın otobüs şoförlüğü yapan kocası Steven Sierra ile erkek kardeşi David Jimenez'in, uçak biletlerinin iki kilisede gerçekleştirilen yardım kampanyaları ile alındığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow