hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güngören patlamasında 2 tahliye

    Güngören patlamasında 2 tahliye
    expand

    Güngören’de, 2008 yılında meydana gelen ve 18 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin davada 2 tutuklu sanık tahliye oldu.

    İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş, Şerafettin Kaya, Aydın Ağlar, Ziya Kıraç, Mehmet Salih Yanak, Cevat Aydın, Abdurrahman Oral getirildi.

    Sanıklardan Hüseyin Türeli’nin avukatı Ercan Kanar, müvekkilinin olay gecesinde kahvehaneye uğradıktan sonra evine gittiğine dair tanık dinletmek istediğini söyledi.

    Bunun üzerine Mahkeme, Türeli’nin kardeşi Elif Türeli, ağabeyi Mehmet Türeli ve kahvehane sahibi Mahsum Kanaş’ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

    Ancak tanıklardan Elif Türeli salona alınırken olayda ölenlerin yakınları tanığa vurmak istedi.

    Duruşma salonunun kapısında bir süre arbede yaşandı. Tanık güçlükle salona alındı.

    Diğer tanıklar ise olay çıkmaması için başka bir kapıdan salona getirildi.

    Tanıklar, olay gecesi sanık Hüseyin Türeli’yle birlikte olduklarını söylediler.

    Tanık Mahsum Kanaş’ın “Olay gecesi Hüseyin Türeli kahvehaneme uğradı" sözleri üzerine salondaki izleyiciler arasındaki bir kadın “Sen de onlar gibi katilsin. Şerefsiz" diye bağırdı. Bunun üzerine izleyici kadın duruşma salonundan çıkarıldı.

    Duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraç da kadın hakkında tutanak tutulması talimatı vardı. Duruşmada daha sonra savunma yapan avukatlar müvekkilleri hakkında tahliye kararı verilmesini talep ettiler.

    Mahkeme sanıklardan Şerafettin Kara ve Aydın Ağlar’ın tutuklu kaldıkları süreye göre ilerde mağduriyetlerine meydan verilmemesi açısından tahliyelerine karar verdi.

    Mahkeme 2 sanık için yurtdışına çıkış yasağı koydu. Sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş, Ziya Kıraç, Mehmet Salih Yanak, Cevat Aydın ve Abdurrahman Oral’ın tutukluluk halinin devamına karar veren Mahkeme duruşmayı 2 Mayıs’a erteledi.

    Olayda ölen ve yaralananların yakınları duruşma sonrasında da karara tepki gösterdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow