hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisten dayak iddiasına savcılık soruşturması

    Polisten dayak iddiasına savcılık soruşturması
    expand

    Batman'da 24 yaşındaki Tuncer Turan, kardeşleri ile birlikte motosikletle eve giderken, polisin kendisine ceza yazdıktan sonra şiddet uyguladığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önceki gece 2 kardeşiyle birlikte eve motosikletiyle dönerken polis uygulamasına takıldığını belirten Tuncer Turan, ehliyeti olmadığı için polislerin kendisine ceza yazdıklarını söyledi. Cezadan sonra kendi kendine kızıp söylenirken, bunu polislerin kendilerine küfür gibi algıladığını söyleyen Turan şöyle dedi:

    "Kızıp kendi kendime konuştum. Olayı ağabeyime anlatırken, birkaç görevli yakama yapışıp 'kime küfür ediyorsun?' diye sordular. 'Küfür etmedim' dememe rağmen kendimi polis aracında buldum. Kardeşlerim de olayı şaşkınlıkla izledi. Araç içinde yumruk yedim. Ağabeyim de aynı uygulamayla karşılaştı. 10 Nisan Polis Merkezi'ne götürüldük. Hak etmediğimiz bir uygulamayla karşılaştık. Dudağım ve elime darbe aldım. Bölge Devlet Hastanesi'nden geçici rapor aldım."

    'Kamera görüntüleri incelensin'

    Tuncer Turan'ın avukatlığını üstlenen Nursin Tekin ise, polis merkezindeki kamera görüntülerinden her şeyin ortaya çıkacağını söyledi. Avukat Tekin şöyle konuştu:

    "Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Savcılık gerekli araştırmaya başladı. Bu olayın açıklığa kavuşması için kamera görüntülerini isteyeceğiz. Darp olayında polis memurların tespiti konusunda savcılığa talepte bulunduk. Baroya darp iddiasıyla ilgili bildirimde bulunduk. Baro olaya müdahil olması için gerekli işlemleri yapacak."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow