hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelliyi engelleyen üst geçit

    Engelliyi engelleyen üst geçit
    expand

    Beyoğlu'nda engelliler için yapılan üst geçit görenleri hayrete düşürüyor. Üst geçidin bir ayağında engelli rampası, diğer ayağında ise sadece merdiven bulunuyor.

    Beyoğlu'nda engelliler için yapılan üst geçit, görenleri hayrete düşürüyor. Sözde engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapılan üst geçidin bir ayağında engelli rampasının olmasına rağmen diğer ayağında sadece merdiven bulunuyor. Üst geçide çıktıklarında büyük sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlar, yetkililerden sorunun çözümünü istiyor.

    Piyalepaşa Bulvarı'nda bulunan ve engelliler için düzenlenen tek üst geçit, yeni yapılan yolun kurbanı oldu. Üst geçidin engelliler için düzenlenen rampası, yeni yapılan yol nedeniyle yıkıldı. Engelliler ise şimdi kara kara yolun karşısına nasıl geçeceklerini düşünüyor. Piyalepaşa Bulvarı'ndaki üstgeçitin bir ayağında engelli rampası, diğer ayağında sadece merdiven olması dikkat çekiyor. Tekerlekli sandalyeyle rampayı geçerek üst geçide ulaşan engelliler, aşağı inmek için çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istiyor. İlginç tasarımı ile dikkat çeken üst geçide çıkınca sıkıntıları bir kat daha artan engelli vatandaşlar, duruma isyan ediyor.

    Beyoğlu'nda oturan ve akrabalarını ziyaret için daha önce üst geçidi kullanan Bahattin Hekimoğlu, artık babasının yardımı ile üst geçidi kullanıyor. Babası ve vatandaşların yardımı ile üst geçidin merdivenlerinden indirilen Hekimoğlu, "Daha önce buraya sadece bu üst geçitten geçebiliyordum. Ancak yeni yol yapılınca üst geçidin bir tarafındaki engelli platformunu yıktılar. Ben de ancak babamın yardımıyla aşağıya inebiliyorum. Lütfen bu sorunu çözsünler." dedi.

    Oğlunu kucağında aşağıya indiren baba Cengiz Hekimoğlu ise, "Bu İstanbul'un sorunu. Burası Piyalepaşa Bulvarı'nın tek engelli üst geçidiydi. Ama gördüğünüz gibi artık oğlum rahatlıkla karşıya geçemiyoruz. Buna bir çözüm bulunsun. Zaten bu şehirde hep bu zorlukları yaşıyoruz." diyerek duruma tepki gösterdi.

    Vatandaşlar ise fıkra gibi olaya tepkilerini dile getirdi. Hekimoğlu'na yardım eden vatandaşlar, "Gerçekten çok ilginç. Engelli vatandaşlara yardım etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow