hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye muhalefine milyonlarca dolarlık yardım

    Suriye muhalefine milyonlarca dolarlık yardım
    expand

    "Suriyenin Dostları" bugün Roma'da biraraya geliyor. Amerika'nın çabasıyla toplatıya katılma kararı alan Suriye muhalefeti, toplantıda "nitelikli askeri destek" talebinde bulunacak. ABD'nin de muhalefete milyonlarca dolarlık yardım paketini açıklaması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhaliflerin liderlerinden Riyad saif yaptı açıklamayı. Saif, "hem cephede kazanımlarda bulunmak için, hem de güçlü bir şekilde siyasi çözüme ulaşabilmek için dostlarımızdan her türlü yardımı bekliyoruz" dedi. Beklentimiz; "siyasi, insani ve nitelikli askeri destek" diye konuştu.

    Roma toplantısında ayrıca Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry'nin muhalefet için "milyonlarca dolarlık" yardım açıklamasında bulunması bekleniyor.

    Beyaz Saray kaynaklarına göre, Dışişleri Bakanı John Kerry toplantıda, muhalefete Amerika'nın milyonlarca dolarlık destek paketini açıklayacak.

    O destek, muhalefetin silahlı kanadını da içerecek. Destek paketinin içinde; gıda ve tıbbı malzemenin yanı sıra, askeri teçhisatın da yer alması bekleniyor.

    Amerikan Washingtonpost gazetesi de Beyaz Saray'ın Suriye politikasında değişikliğe gidebileceğini ve isyancılara zırhlı araç sağlayabileceğini yazmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow