hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Daha iyi not için kemik çaldılar!

    Daha iyi not için kemik çaldılar
    expand

    Balıkesir'de bir mezardan çaldıkları kemiklerle yakalanan 3 tıp fakültesi öğrencisine 45'er gün hapis cezası verildi. Öğrencilerin bu cezası ertelendi.

    Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencileri B.G. (23) ve A.U.'dan (22), öğretmenleri derse incelemek üzere kemik getirmelerini istedi.

    İki öğrenci daha iyi bilgi edinmek ve öğretmenlerinden ekstra not almak için insan kemiği götürmeye karar verdi.

    İki öğrenci, başka bölümde okuyan arkadaşları B.A.'yı da yanına alıp, geçen 10 Mayıs'ta Çayırhisar Köyü Mezarlığı'na gitti.

    Üç öğrenci, kimsesiz mezarı zannederek açtıkları Baki Ada'nın mezarındaki kemikleri aldı. Öğrenciler, B.A.'nın hırkasına sardıkları kemiklerle mezarlıktan ayrılacakları sırada iki kişi tarafından farkedildi.

    Mezarlıkta ne yaptıklarını soran iki kişiye, "Geziniyoruz" diyen 3 öğrenci telaşla uzaklaştı.

    Görgü tanıkları, evlerine kadar takip ettikleri 3 öğrenci hakkında şikayetçi oldu. Öğrenciler hakkında Balıkesir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 'kişinin hatırasına hakaret' suçundan dava açıldı.

    "Suç olduğunu bilmiyorduk"

    Mahkemedeki ifadelerinde yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini, kimsesiz mezarı sanıp açtıklarını belirten öğrencilerden A.U., "Öğretmenimiz kemik getirene ekstra not vereceğini söyledi. Üst sınıftaki öğrencilerle konuştuğumuzda kimsesizler mezarından kemik aldıklarını ve bir sorun çıkmadığını öğrendik. Bunun üzerine mezardan kemik aldık. Ancak, daha sonra geri gömdük" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow