hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sığınmaevlerindeki kadınlara iş

    Sığınmaevlerindeki kadınlara iş
    expand

    Çalışma Bakanlığı kadın sığınmaevlerinde kalan kadınlara iş ve meslek edindirmek için harekete geçti.

    Kadın istihdamının arttırılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Aile Bakanlığı'nın yanısıra kadınların çalışma hayatındaki rolünü arttırmak için bir çok bakanlık düğmeye bastı. Çalışma Bakanlığı  bu kapsamda kadın konukevlerinde kalan kadınlar için de çalışma başlattı. Konukevlerine sığınan kadınlar işe yerleştirecek.

    Türkiye'de 1'i sivil toplum kuruluşlarına ait olmak üzere, 31 belediyelere, 82'de Aile Bakanlığına bağlı olmak üzere toplam 114 kadın  konukevi bulunuyor. Bu 114 merkezde kalan toplam kadın sayısı 2700. Şimdi bu 2700 kadının büyük bir çoğunluğunun istihdamı sağlanacak. Kadınların sığınma evlerinden ayrıldıktan sonra da tek başına ayakta kalmaları sağlanacak.

    Kadın istihdamı ile ilgili çalışma başlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sosyal açıdan problem yaşayan kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, kendi ayakları üzerinde daha onurlu bir hayat sürmelerine istiyoruz" dedi.

    Çalışma kapsamında iş ve meslek danışmanları konukevlerinde kalan kadınlarla bire bir görüşmeler yapacak. Kadınlar kendilerine uygun mesleklere ve işlere yönlendirilecekler. Herhangi bir mesleği olmayan kadınlar ise meslek kurslarına gönderilecek.

    Aile Bakanlığı da kadın konukevlerindeki kadınların çalışma hayatına kazandırılması için şiddet yasasının ardından çalışma başlatmıştı. Şimdi iş ve meslek danışmanları da devrede olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow