hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süreçte en kritik 10 güne girildi

    Süreçte en kritik 10 güne girildi
    expand

    Çözüm sürecinde milat olarak anılan Nevruz'a 10 gün kaldı. 10 günlük süre içinde örgütün elindeki kamu görevlilerinin serbest kalması, Öcalan'ın örgüte gönderdiği mektuplara yanıt gelmesi ve üçüncü İmralı heyetinin adaya gitmesi gerçekleşecek. Nevruz öncesinde Öcalan'ın yeni mesajı kamuoyuna duyurulacak.

    Nevruz öncesi son 10 günde taraflar daha hassas davranacak. İlk adım salı günü BDP grup toplantısında atılacak.

    BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı tutanaklarının nasıl sızdırıldığına ilişkin net açıklamasını salı günü grup konuşmasında yapacak.

    BDP'nin bu adımla hükümette rahatsızlık yaratan sızdırma krizinin özeleştirisini yapması bekleniyor.

    Öcalan ile görüşmeye gidecek üçüncü heyetin belirlenmesi de tutanak krizi nedeniyle gecikmişti.

    BDP bu hafta heyetteki isimleri netleştirecek. Heyetin adaya gidişi ise Öcalan'ın Kandil'e, Avrupa'ya ve BDP'ye gönderdiği mektupların yanıtlarının gelmesine bağlı. Yanıtların bu hafta içinde gelmesi bekleniyor.

    Adaya gidecek üçüncü BDP heyeti, Nevruz öncesinde Öcalan'ın yeni mesajlarını getirecek. Öcalan'ın, geri çekilmenin yol haritasını vermesi bekleniyor.

    Diyarbakır'da büyük Nevruz kutlaması

    BDP sadece Diyarbakır'da büyük bir Nevruz kutlaması yapacak. Öcalan'ın göndereceği mesaj Nevruz'da toplanacak kalabalığa okunacak.

    Nevruz'a kadarki 10 günlük kritik sürecin önemli bir adımı da örgütün elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılması olacak. Herhangi bir nedenle gecikme olmazsa, serbest bırakmanın yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

    Öcalan'ın "ailelerine kavuşmalılar" mesajının ardından, farklı kamplarda tutulan 6 asker, 1 polis ve 1 kaymakam, aynı kampta bir araya getirildi. Teslim etme sürecinin teknik ayrıntıları da Kuzey Irak yönetimi ve BDP tarafından belirlendi.

    Teslim etme, basın toplantısı ya da bir gösteri eşliğinde olmayacak. Başbakan Erdoğan'ın uyarısı da dikkate alınarak kamuoyunun hassasiyetlerine özen gösterilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow