hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Anbar saldırısını El Kaide üstlendi

    El Anbar saldırısını El Kaide üstlendi
    expand

    Irak'ın El Anbar kentinde geçtiğimiz hafta 48 Suriye askeri ile 9 Iraklı askerin hayatını kaybettiği saldırıyı, El Kaide üstlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örgütün internet sitesinde yayınladığı açıklamaya göre, Suriye askeri konvoyunun militanlar tarafından yolu kesildi ve konvoydaki herkes öldürüldü. Sitede, "bu baskına Suriye'deki kardeşlerimiz tarafından düzenlenen kutsal operasyonların ardından hazırlandık" denildi.

    Iraklı yetkililer saldırganları aramayı sürdürüyor, ancak şimdiye kadar herhangi bir yakalama ya da gözaltı gerçekleşmiş değil. Suriye'de Beşar Esad'a karşı isyancıların savaşında son günlerde El Nusra Cephesi gibi radikal grupların desteği büyük.

    El Kaide lideri Eymen El Zevahiri de geçen yıl Iraklı direnişçileri Esad'ın devrilmesine destek vermeye çağırmıştı. Irak'ta gerçekleşen bu saldırılar, Suriye'deki çatışmaların bölgeye yayılacağı endişelerini büyüttü.

    Irak başbakanlık sözcülerinden Ali El Musavi "sınırın Suriye tarafında yaşananlar bizi oldukça endişelendiriyor. El Kaide hem Sunni hem de Şiilere karşı saldırılar düzenleyerek Irak'ta mezhep gerilimini ateşlemek için uğraşıyor" açıklamasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow