hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Çözüm için ümit veriyor"

    Çözüm için ümit veriyor
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Öcalan'ın tarihi nevruz mesajlarını olumlu bulduğunu söyledi. "Çözüm süreci için ümit veriyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arınç, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünde yürütülen program kapsamında, Türkiye'de bulunan Filistinli öğrencileri kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Başbakan Yardımcısı Arınç, "Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Türk bayrağının bulunmaması" ile ilgili soruyu yanıtlarken, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda yaptığı değerlendirmeye aynen katıldığını bildirdi.

    Diyarbakır'daki kutlamalarda bazı milletvekillerinin okuduğu mesajda genellikle olumlu izler bulduğunu belirtti.

    Olumlu izlerin, olumlu sözlerin çözüm süreci için ümit verdiğini dile getiren Arınç, şunları kaydetti: "Türkiye'nin yıllardan beri acı duyduğu, ızdırap duyduğu terör sorunu bu yoldan gidilerek çözülebilecekse bundan 75 milyon insanımızın büyük sevinç duyacağını düşünüyorum. Ben işin hep sonuna baktım. Sonunun hayırlı ve başarılı olmasını dilerim. Ama Aralık sonundan itibaren bazı görüşmelerle açıklamalarla devam eden bu çözüm sürecinde dünkü açıklamaları olumlu bulduğumu ifade etmek istiyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow