hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman valisi Kürtçe öğreniyor

    Batman valisi Kürtçe öğreniyor
    expand

    Batman'da, 8 aydır görev yapan Vali Yılmaz Arslan, Kürtçe'yi öğrenmek için 'Kendi kendine pratik Kürtçe konuşma kılavuzu' kitabını aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Arslan, kolay Kürtçe öğrenmeye çalıştığını belirterek, "Zaman zaman kırsal alanda köylülerle bir araya geliyoruz. Vatandaşlarla diyalogu geliştirmek için Kürtçe dilini de öğrenmemiz gerekiyor" dedi.

    Vali Yılmaz Arslan, Kürtçe'yi kısa sürede öğrenebilmek için, 'Kendi kendine pratik Kürtçe konuşma kılavuzu' adlı kitabı aldı. Batmanlı yazar Hasan Kaya'ya ait, 'Batmanlı Hasan Kaya'dan Kürtçeyi öğren' adlı kendi kendine pratik Kürtçe konuşma kılavuzu kitabına ilgi duyan Vali Arslan, şöyle dedi:

    "Fırsat buldukça kırsal alanda gezilere çıktığımızda vatandaşlarla diyalogu daha da geliştirmek istiyoruz. Kürtçe'de bazı kelimelere de yabancı değilim ama yine de Kürtçeyi öğrenmek istiyorum. Kürtçe dil kullanım kılavuzu iyi bir kaynak. Kürtçe konuşma kılavuzu'ndaki sözcüklerinin bir bölümünü öğrenmeye başladım. Kırsalda vatandaşların derdini anlattığı Kürtçe'yi de öğrenmek istiyorum. Aracı olmadan vatandaşı tercümansız bire bir onları dinlemek istiyorum. Kürtçe'yi kısa sürede öğreneceğim."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow