hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni Akit muhabirinden suç duyurusu

    Yeni Akit muhabirinden suç duyurusu
    expand

    İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu'nda kürsüden indirilmek istenince mikrofonu almaya çalışan ve salondan çıkartılan Yeni Akit muhabiri, Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile bazı avukatlar hakkında, "kasten yaralama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

    Haliç Kongre Merkezi'nde 17 Mart'a yapılan İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu'nda kürsüden inmeyen ve görevlilerce uyarıldığında da konuşmacının elinden mikrofonu almaya çalışarak kürsüyü işgal eden Yeni Akit Gazetesi muhabiri Mehmet Özmen, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, Baro Başkanı ve bazı avukatlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Adliye önünde açıklama yapan Özmen, genel kurulu izlemek üzere çalıştığı gazete tarafından gönderildiğini söyledi. Baro Başkanının konuşma yaptığı sırada zorla kürsüden indirildiğini söyleyen, Özmen, sahneden indiği sırada hakarete uğradığını ve tehdit edildiğini öne sürerek, bazı avukatların da kendisi darp ettiğini iddia etti.

    Darp nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını ve 3 günlük rapor aldığını söyleyen Özmen, dilekçesine ek olarak olay günü yaşananların görüntü kayıtlarını da savcılığa sunduğunu ifade etti.

    Savcılığa sunulan dilekçede, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, avukatlar Kemal Aytaç, Ahmet Köksal Bayraktar, Mehmet Durakoğlu ile kimlikleri tespit edilemeyen ancak görüntülerde yer alan kişiler hakkında, "kasten yaralama", hürriyeti tahdit", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından dava açılmasını ve cezalandırılmaları talep edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow