hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Şeyh" cinsel tacizden tutuklandı

    Şeyh cinsel tacizden tutuklandı
    expand

    Aksaray'da kendini "sakallı hoca" olarak tanıtan ve izinsiz açtığı Kuran kursuna gelen 13 kadına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 55 yaşındaki Mustafa Ç. tutuklandı.

    Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, kendini çevresine "sakallı hoca" ve "şeyh" olarak tanıtan bir kişinin, izinsiz olarak açtığı Kuran kurslarına gelen kadınları, dini duygularını istismar ederek etkilediği ve onları ilişkiye zorladığı, yine dini duygularla çevresinden para topladığı yönünde ihbar aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, Mustafa Ç.'nin Aksaray'da iki ayrı noktada izinsiz olarak dini eğitim verdiğini saptadı.

    6 ay boyunca takip

    Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından dün Aksaray, Ankara, Çorum ve Kırşehir'de daha önceden belirlenen adreslere baskın düzenledi. Baskında CD ve kitaplara el konuldu. Yapılan operasyonda kendini şeyh olarak tanıtan Mustafa Ç. ile birlikte aralarında kadınların da bulunduğu 12 kişi yakalandı. Polis, operasyon kapsamında mağdur olan 13 kadının da ifadesine başvurdu. Mustafa Ç.'nin 3 kadınla birlikte yaşadığı ve 8 çocuğunun olduğu iddia edildi.

    Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen Mustafa Ç., "Dini duyguları kullanmak suretiyle nitelikli cinsel istismar, kanuna aykırı eğitim kurumu açmak" suçlarından tutuklandı. Müritleri olduğu öne sürülerin aralarında kadınların da bulunduğu 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow