hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali ve Komutanlar, BDP'li Oktay'la halay çekti

    Vali ve Komutanlar, BDPli Oktayla halay çekti
    expand

    Siirt Valisi Ahmet Aydın, 3'üncü Komando Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli ile birlikte incelemelerde bulunmak için gittiği Eruh İlçesi'nde Belediye Başkanı BDP'li Melih Oktay ile halay çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli ile birlikte Eruh ilçesine giderek incelemelerde bulundu.

    Belediye ziyaretinden sonra 1992 yılında evinden PKK'lılar tarafından alınıp Salkımbağlar mevkiinde öldürülen Adil Körpe'nin oğlu Cengiz Körpe ile görüştüler.

    Vali Aydın, yaşanan son barış görüşmelerinden umutlu olduğunu ve ülkenin çok yakında müreffeh dönemi yakalayacağını belirtti.

    Heyet daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Eruh ilçesinin terör olayları ile birlikte büyük göç aldığını belirten vatandaşlar, iş olanaklarının yaratılmasını istedi.

    Grup, belediye başkanı ile birlikte halk eğitim merkezi konferans salonuna geçti. Heyeti karşılayan folklor ekibi, davul- zurna eşliğinde halay çekmeye başladı.

    Vali ve komutanlarla, BDP'li Belediye Başkanı Melih Oktay da ekibe eşlik ederek hep birlikte halay çekti. Vali, asker ve BDP'lilerin hep birlikte halay çekmesi "barış halayı" olarak yorumlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow