hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yarı sanal" üniversite geliyor

    Yarı sanal üniversite geliyor
    expand

    Ankara'nın üç büyük üniversitesi uluslararası standartlarda "yarı sanal" bir üniversite kurmaya hazırlanıyor. Gazi, Ankara ve Hacettepe üniversitelerinin ortaklaşa kuracakları bu yeni üniversitenin, kendine ait kampüsü, mekanları veya ayrı bir akademik kadrosu olmayacak. Bu okulun öğrencileri 3 farklı rekötürün imzasını taşıyan diplomalarla mezun olacaklar.

    Ankara'nın 3 büyük üniversitesi; Gazi, Ankara ve Hacettepe Üniversiteleri ortak platformda "yarı sanal" bir üniversite kuracak.

    Yeni üniversite hem yabancı dilde eğitim verecek, hem de 3 büyük üniversitenin en önemli öğretim elemanlarını bünyesinde barındıracak

    Yeni üniversitenin kendine ait kampüsü, mekanları veya ayrı bir akademik kadrosu olmayacak, öğrenciler hem internet üzerinden eğitim alacak hem de gerektiğinde üç üniversiteye ait laboratuvarları, derslikleri ve klinikleri ortak kullanabilecek.

    Diplomasında 3 faklı rektörün imzasını barındıracak "yarı sanal üniversite" ücretli olarak eğitim verecek, yalnız bir farkla.

    Yeni üniversiteden öğrenciler kadar öğretim görevlileri de kazançlı çıkacak. Gönüllü olarak görev yapacak olan öğretim görevlileri yükseköğretim kurumunun belirlediği standartlarda ek ders ücreti alacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow