hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümlülerin ''aile görüşmesi'' başlıyor!

    Hükümlülerin aile görüşmesi başlıyor
    expand

    Kapalı cezaevlerindeki evli hükümlülerin eşleriyle mahrem şekilde görüştürülmelerine de imkan tanıyan yasa maddesi yarın yürürlüğe giriyor.

    6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 31 Ocak 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanarak, bir maddesi dışında yürürlüğe girdi. Kanunun, o tarihte yürürlüğe girmeyen maddesi, İnfaz Kanunu'nun ''Ödüllendirme'' başlıklı 51. maddesini değiştiriyor.

    6411 sayılı kanun, bu maddedeki değişikliğin, 2 ay sonra yürürlüğe girmesini öngörüyordu. Bu kapsamda, ''Ödüllendirme''lere ilişkin madde de 2 aylık sürenin tamamlanmasıyla yarından itibaren yürürlüğe girecek.

    Yeni düzenlemenin ardından hükümlüler, kurum içindeki veya dışındaki genel durumları, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine etkin katılımları, kurum düzenine karşı tutumları ve kendilerine verilen işlerdeki gayretleri dikkate alınarak, teşvik esaslı ödüllerden yararlandırılabilecek.

    Hükümlülere verilebilecek bazı ödüller şöyle:

    ''Kapalı cezaevlerinde bulunan evli hükümlüler, en geç 3 ayda bir kez olmak üzere, 3 saatten 24 saate kadar eşleri ile kurum veya eklentilerinde cezaevi personelinin yakın nezareti olmaksızın mahrem şekilde görüştürülebilecek.

    Haftalık ziyaret süresi 2 saate kadar uzatılabilecek. Kapalı ziyaret yerine açık ziyaret yaptırılabilecek.

    Haftalık telefonla görüşme süresi veya sayısı 2 katına kadar artırılabilecek.

    Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden öncelikli veya daha uzun süreli yararlanmaları sağlanabilecek.''
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow