hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Leyla zorla evlendirmeye de başkaldırdı

    Leyla zorla evlendirmeye de başkaldırdı
    expand

    Erzurum'un Tortum ilçesinde yaptırılacak HES'lere karşı düzenlenen eylemlerde tüm Türkiye'nin tanıdığı Leyla Y.'nin, zorla evlendirilmek istenince evini terk ettiği ileri sürüldü.

    Tortum'un Serdarlı, Bağbaşı ve Pehlivanlı beldelerinden geçen Ödük Çayı üzerine kurulacak HES'lerin yapımını engellemek için düzenlenen eylemlerde ön plana çıkan Leyla Y., o dönem kamuoyunun dikkatini çekti. Leyla hakkında HES'e karşı direndiği için "görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama" suçlamalarıyla dava açıldı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekillerinin destek vererek duruşmalarına katıldığı Bağbağı Beldesi'nde yaşayan Fikriye- Kemal Y. çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Leyla, geçen yıl ailesinin isteğiyle nişanlandı.

    18'ine girer girmez kaçtı

    Aynı beldede fırıncılık yapan 24 yaşındaki C.K. ile görücü usulde nişanlanan Leyla Y., iddiaya göre 5 gün önce evden kaçtı. Sevmediği biriyle evlenmek istemediğini belirten Leyla Y., geçen 15 Mayıs Çarşamba günü 18'ine girdiği gün saat 11.00'de ortadan kayboldu. Ailesini arayarak durumunun iyi olduğunu, merak etmemelerini söyleyen Leyla'nın babası ise jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu.

    Muhtar doğruladı

    Camii Mahallesi Muhtarı Hamit Dursun, Leyla ile kendisinin de telefonla görüştüğünü belirterek, "Kendisi emin bir yerde arkadaşının yanında olduğunu ve merak etmememizi söylüyor. Nişanlısını sevmediği için evlenmek istememiş. Bu yüzden evden çantasını alarak gitmiş. Nerede olduğunu söylemiyor. Ailesine nişanlısıyla evlenmek istemediğini belirtmiş. Eve tekrar geri döneceğini söyledi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow