hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim'de olaylar yeniden alevlendi!

    Taksimde olaylar yeniden alevlendi
    expand

    İstanbul'daki Gezi Parkı protestoları şiddetlenerek artıyor. Yaklaşık üç saatlik suskunluğun ardından olaylar yeniden başladı. Polis, kent dışından gelen takviyelerle birlikte Taksim Meydanı çevresindeki göstericilere müdahale etti. Polis, göstericilere Sıraselviler Caddesi'nde de müdahale ediyor.

    Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesinin durdurulması için yapılan protestolar 5'inci gününde sürüyor.

    Cuma sabahı 05.00 sularında başlayan polisin sert müdahalesine yönelik gösteriler, gün boyunca önce İstanbul'un merkezi noktalarına daha sonra da Türkiye geneline yayıldı.

    Protestocuları Gezi Parkı'na yaklaştırmak istemeyen polis, 07.00 sularında verdiği aranın ardından 10.15'de Taksim'de tekrar müdahaleye başladı.

    Polis, ara sokaklardan Taksim'e yürümek isteyen ve çevrede toplanan gruplara biber gazı ve tazyikli su kullanıyor.

    Gümüşsuyu, Kazancı yokuşu, Sıraselviler, Harbiye ve Tarlabaşı girişinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Gezi Parkı çevresine konulan bariyerler ise hala duruyor ve giriş yasak.

    Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftar gruplarının da aralarında yer aldığı yaklaşık bin 500 kişilik kalabalığa İstiklal Caddesi'nde polis müdahalede bulundu.

    İstiklal Caddesi Fransız Konsolosluğu önünde toplanan grubun meydana doğru yürüyüşe geçmesiyle polis gruba müdahale ederek Tünel'e kadar kovaladı. Ara sokaklarda bulunan gruplara da müdahale sürüyor.





    Bu sırada başka yönden meydana ulaşmayı başaran bir grup Talimhane tarafında çöpleri ateşe verdi. Polis kısa sürede gruba ve ateşe müdahale etti.

    Sabah saatlerinde çalışan otobüslerin durumu ise şu sıralar belirsiz. Metro ise sadece Şişli'ye kadar çalışıyor.

    Dün gece Sıraselviler, Harbiye, Gümüşsuyu ve Galatasaray'da yapılan müdahaleler sabaha kadar sürmüştü.

    Ancak polisin elindeki gaz stoğunun azalmasının ardından Bursa'dan getirilen yeni stoklar, bu sabah İstanbul'a ulaştı. Ayrıca 09.00 sularında da İstanbul dışından gelen çevik kuvvet birlikleriyle de görev değişimi yapıldı.

    Sıraselviler'de de müdahale

    Polis, göstericilere Sıraselviler Caddesi'nde de müdahale ediyor. Göstericiler Cihangir'e doğru kaçarken polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalesine devam ediyor.

    Bu arada Cihargir'de bazı vatandaşlar baklonlara çıkarak eylemcilere destek verdi.

    İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

    Bu arada İstanbul Valiliği, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili bir açıklama yayınladı;

    "Taksim ve civarında vuku bulan gösteriler sonucunda biri beyin travması geçirmiş olan toplam 14 yurttaşımızın tedavileri hastanelerimizde sürdürülmektedir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow