hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadıköy'de "Ethem Sarısülük" için yürüdüler

    Kadıköyde Ethem Sarısülük için yürüdüler
    expand

    Gezi Parkı eylemleri sırasında Ankara'da başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün katil zanlısı polis memurunun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması, Kadıköy'de toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi.

    Ethem Sarısülük için İstanbul Kadıköy'de yürüyüş vardı. Sarısülük'ü başından vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memurunun, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını protesto eden binlerce kişi Kadıköy'de bir yürüyüş düzenledi.

    Kararı protesto etmek için bir araya gelen binlerce kişi dün akşam saat 22.00 sıralarında toplandı. Boğa heykeli önünde toplanan grup sloganlar atarak harekete geçti.  yürüyen gruba yoldan geçen birçok vatandaş da katıldı. Yoğurtçu Parkına gelen protestocu grup burada oturma eylemi  yaptı.

    İzmir'de de Gezi Parkı eylemlerine destek ve kentte yapılan operasyonlardaki gözaltılara tepki göstermek için yaklaşık 2 bin kişi yürüyüş gerçekleştirdi.

    Gündoğdu Meydanı'nda biraraya gelen göstericiler  AK Parti Konak İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu Basmane Meydanı'na sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdü. Emniyet yetkilileri ile görüşen göstericilerin basın açıklaması yapma talebi olumlu karşılandı. Meydana giren protestocular burada basın açıklaması yaptı. Göstericiler basın açıklamasının ardından Gündoğdu Meydanı'na geri döndü.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow