hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürtaj davasında 1 tahliye

    Kürtaj davasında 1 tahliye
    expand

    Malatya'da, yasal olmayan gebelikleri sonlandırdıkları ve cinsel menfaat karşılığı rüşvet suçlamaları ile geçen Ocak ayında yapılan operasyon kapsamında tutuklanan sanıklardan özel hastanenin başhekimi olan Doç.Dr. Ş.H., tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

    Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ç. ile özel bir hastanede başhekimlik yapan Doç. Dr. Ş.H., yasal sınırı geçen gebelikleri sahte raporlarla sona erdirdikleri gerekçesiyle geçen Ocak ayında düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.

    Toplam 10'u tutuksuz toplam 12 sanığın yargılandığı davanın görülmesine bugün Malatya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Önder Ç. ile Doç. Dr. Ş.H. ve diğer sanıklar hazır bulundu.

    Bazı tanık ve sanıkların savunmalarını alan mahkeme heyeti, verdiği ara kararda delilleri karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Doç. Dr. Ş.H.'nin tahliyesine karar verdi. Prof. Dr. Önder Ç.'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, duruşmayı, 7 Ağustos 2013 tarihine erteledi.

    Kürtaj davasında geçen Mayıs ayında da tutuklu sanıklardan anestezi teknikeri Ö.A. ile M.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow