hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aylin Kotil, Bolu'ya ulaştı

    Aylin Kotil, Boluya ulaştı
    expand

    Seçim barajının kaldırılması amacıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş düzenleyen Aylin Kotil, Bolu'ya ulaştı.

    İstanbul Haydarpaşa'dan 8 Temmuz'da yola çıkan ve yürüyerek 28 Temmuz'da Ankara'ya ulaşmayı hedefleyen Kotil, Bolu'ya geldi. D-100 Karayolu'nun Bolu kesiminde yürüyüşünü sürdüren Kotil, yolda gördüğü vatandaşlarla sohbet etti.

    Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim barajının kaldırılması amacıyla yaptığı yürüyüşün başarıya ulaşacağına inandığını ifade ederek, "Yürüyeceğim yol yaklaşık 450 kilometre. Yaptığım bu yürüyüşün ses getireceğine inanıyorum. Zaten ses getirmeye başladı bile. Sosyal medyada inanılmaz bir destek var ve bunun ben siyasilere de bir baskı oluşturacağını düşünüyorum. Zaten inancım olmasaydı yürümeye kalkışmazdım" diye konuştu.

    Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hiçbirinde seçim barajının yüzde 10 olmadığını söyleyen Kotil, Türkiye'de de böyle bir barajın olmaması adına harekete geçtiğini belirtti.

    Yaptığı bu yürüyüşün gelecekte emsal temsil edeceğini vurgulayan Kotil, "Öncelikli hedefim barajın kaldırılması. Yüzde 10 barajla Türkiye'de demokrasi diye bir şeyden söz etmek mümkün değil. 50 yıl sonra torunlarımız bize 'Böyle bir baraj varmış siz hiçbir şey yapmadınız mı?' dediklerinde en azından onlara söyleyecek bir sözümüzün olması lazım. Biz bu baraj için mücadele ettik diyebilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow