hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uçakta ayakta kalınca kaçak bindiği anlaşıldı

    Uçakta ayakta kalınca kaçak bindiği anlaşıldı
    expand

    İstanbul Atatürk Havalimanında kaçak yolcu skalndalı yaşandı. İstanbul- New York seferini yapacak uçağın hareket edeceği sırada bir yolcu ayakta kalınca, uçağa kaçak bindiği anlaşıldı.

    Olay dün meydana geldi. Havalimanında Dış Hatlar Terminali'nde bir personelin dalgınlığının ardından arındırılmış alana giren A.S. Kayın isimli bir kişi, Delta Hava Yolları'nın saat 12.05'te İstanbul'dan New York'a gidecek uçağının bulunduğu 226 numaralı yolcu salonu kapısına geldi. Kapıda da uçağın işlemlerini yapan görevliler tarafından durdurulmasına rağmen onları da atlatarak uçağa girdi. Ardından uçak körükten ayrıldı.

    Ancak uçak hareket ederken bütün koltuklar dolu olduğu halde bir kişinin ayakta kaldığını gören kabin görevlileri Kayın'ın uçağa kaçak bindiğini anladı ve uçak geri döndürüldü. Kaçak yolcu, polise teslim edilirken uçak da yapılan aramaların ardından üç saat gecikmeli olarak havalandı.

    A. S. Kayın'ın, vize ihlali nedeniyle İsrail'den sınır dışı edildiği, 4 Temmuz günü de Türk Hava Yolları uçağıyla Tel-Aviv'den Atatürk Havalimanı'na geldiği belirlendi. Öte yandan, yaşanan skandal nedeniyle bazı yer hizmetleri ve özel  güvenlik personeli hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow