hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de "camiye gitmiyoruz" sözlerine inceleme

    CHPde camiye gitmiyoruz sözlerine inceleme
    expand

    Çorum'da Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın da katıldığı toplantıda, "Yalan konuşmaya gerek yok, biz camiye gitmiyoruz" diyen CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi hakkında inceleme başlatıldı.

    Çorum'da dün CHP İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İl Başkanı Cengiz Atlas, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda söz alarak bir konuşma yapan Osmancık CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Erdemir, yerel seçimlerde Osmancık Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu belirerek, ilçede yaptıkları çalışmaları anlattı. Seçim çalışması kapsamında ilçedeki düğünlere ve cenazelere gittiklerini, vatandaşlarla biraraya geldiklerini anlatan Erdemir, "Yalan konuşmaya hiç gerek yok, biz camiye gitmiyoruz. Ben çok açık sözlüyümdür, alınır mısınız bilmiyorum. Ben buradan biraz daha dikkatli konuşmak istiyorum. Biz camiye gitmiyoruz" dedi.

    Erdemir'in bu sözleri üzerine salondaki diğer partililer tepki gösterdi. Erdemir'in konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Cami de bizim, cemevi de bizim" diyerek, ilçe yönetim kurulu üyesinin sözlerini eleştirdi.

    Daha sonra konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, "Bu ifade, 'CHP'liler camiye gitmiyor' algısı oluşturuyor. Bu doğru değil. Konuyla ilgili gerekli incelemeyi yapacağız. Tüzük hükümleri neyse onu uygulayacağız" dedi.

    Partili Hüseyin Erdemir'le ilgili il başkanlığı inceleme başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow