hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de kadın garson ve baraj protestosu

    Tuncelide kadın garson ve baraj protestosu
    expand

    Tunceli'de bir grup, başta kadın garsonların çalıştığı birahaneler ile barajları protesto etmek için meşaleli yürüyüş ve oturma eylemi düzenledi.

    Tunceil'de BDP öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, Sanat Sokağı üzerinde toplanarak, kentteki birahanelerde kadın garson çalıştırılması, Munzur Vadisi'ne baraj yapılması ve cemaatleri protesto etmek için meşaleli yürüyüş düzenledi.

    'Munzur baraja değil barışı akacak' pankartı açıp, tef ve darbuka çalan protestocular, 'Tunceli'de birahane istemiyoruz', 'Dersim'de baraj istemiyoruz', Cemaat Dersim'den defol' sloganları atarak, kadın garson çalıştıran birahanelerin bulunduğu sokağa gitti.

    Burada birahanelerin kapalı olduğunu gören protestocular, bir süre oturma eylemi yaparak sloganlar attı.

    Ardından Seyit Meydanı'na giden protestocular adına konuşan Yusuf Toprak, Tunceli üzerinde bir çok oyunlar oynandığını öne sürerek, "Dersim'de son yıllarda bazı çevreler çeşitli oyunlar oynayarak, yozlaşmayı ve asimilasyonu geliştiriyorlar. Dersim'in şanlı geçmişini yok etmek ve devletin istediği sistemi oturtmak için bilinen çevreler sürekli yozlaşma yönünde çalışmalar yapmaktadır. Bir yandan sistemin baskısı, bir yandan cemaat yapılanması ve diğer yandan birahanelerdeki bataklık ile geliştirilmek istenen fuhuş, halkımız açısından tehlike yaratmaktadır. Ama Dersimli gençler bu yozlaşmanın karşısında duracak ve Dersim geleneğini sürdürecektir" dedi.

    Basın açıklamasının ardından havai fişek gösterisi yapan grup olaysız şekilde dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow