hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurtarma operasyonunda ölümden döndü

    Kurtarma operasyonunda ölümden döndü
    expand

    Bursa'da balık tutarken derenin ortasında mahsur kalan çocuk ve onu kurtarmak için suya giren bir vatandaş ölümden döndü. İki kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

    Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden geçen Kirmasti Deresi'ndeki kayalıklara balık avlamak için çıkan 12 yaşındaki Volkan Aktan, regülatör kapaklarının açılmasıyla yükselen suyun ortasında mahsur kaldı.

    Volkan Aktan'ı kurtarmak için arkadaşı 14 yaşındaki Sadık Kara ile iki kişi suya atladı.

    Sadık Kara da azgın sulara kapılmaktan son anda kayaya çıkarak kurtulabildi. İki çocuk gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

    Olay, dün saat 15.30'da Mustafakemalpaşa İlçe merkezinden geçen Kırmasti Deresi'nde meydana geldi. Avlanmanın yasak olduğu dereye girerek kayalar üzerinden balık avlamak isteyen Volkan Aktan, regülatör kapaklarının açılmasıyla yükselen suların ortasında mahsur kaldı.

    Volkan Aktan, bağırarak çevreden yardım isteyince, arkadaşı Sadık Kara ile iki vatandaş da suya atladı. Çevredeki vatandaşlar da polis ve itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi.

    Arkadaşını kurtarmak için suya giren Sadık Kara da azgın sulara kapılmaktan son anda kayaya çıkarak kurtulabildi. Olay yerine gelen itfaiye görevlileri, Volkan Aktan ve Sadık Kara'yı dereden çıkardı.

    Deredeki kurtarma çalışmaları bazı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

    Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne götürülen 2 çocuk sağlık kontrolünün ardından ailelerine teslim edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow