hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarısülük'ün ailesi: "Polis evimizin önünde bekliyor"

    Sarısülükün ailesi: Polis evimizin önünde bekliyor
    expand

    Ethem Sarısülük'ün katil zanlısı polis Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı olaylı duruşmanın ardından, Sarısülük'ün kardeşleri Twitter'dan evlerinin sivil ve resmi polislerce gözlendiğini yazdı.

    Gezi Parkı olayları sırasında Ankara'da polisin açtığı ateş ile öldürülen Ethem Sarısülük'ün ailesi, Ankara Emniyeti tarafından takip altında tutulduklarını ileri sürdü. Sarısülük'ün kardeşleri Mustafa ve İkrar Sarısülük, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan evlerinin sivil ve resmi polisler tarafından gözlendiğini yazdı.

    Ethem Sarısülük, 2 Haziran'da Ankara'da Gezi Parkı olayları sırasında çevik kuvvet polisi Ahmet Şahbaz'ın ateşlediği kurşunlar ile yaşamını yitirdi. Sarısülük'ün öldürülmesi,  Türkiye'de büyük tepkilere yol açtı ve onlarca gösteri ile protesto edildi.

    Sarısülük'ün katil zanlısı polis Ahmet Şahbaz hakkında, "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürmek" suçlamasıyla dava açıldı. Davaya bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, katil zanlısı polis memuru hakkında izin almadan soruşturma yapıldığı için yargılamayı durdurdu ve dosyayı iade etti.

    Duruşmada olay çıkmıştı

    Sarısülük ailesinin avukatları ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın üst mahkemeye yaptığı itirazın kabulü ile Şahbaz'ın yeniden yargılanmasına dün başlandı. Katil zanlısı Şahbaz, duruşmaya peruk, takma bıyık ve kalın camlı gözlük takılarak getirildi. Mahkemeye Şahbaz'a destek olmak amacıyla gelen sivil giyimli polisler de duruşma salonunda ve koridorlarda, Sarısülük'ün yakınları ve avukatları arasında kavga çıktı. Sarısülük'ün yakınları ve avukatları "sivil polislerin saldırısına uğradıklarını" açıkladılar.

    "Polisin, evlerini gözlediği iddiası"

    Olaylı duruşmanın ardından Ethem Sarısülük'ün kardeşleri Mustafa Sarısülük ve İkrar Sarısülük, "sivil ve resmi polislerin evlerini gözlediğini ve kendilerine gözdağı verdiğini" ileri sürdüler.

    İkrar Sarısülük, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, "Kardeşimi katlettikleri yetmiyormuş gibi, evimizin karşısında sivil ve resmi polisler kol geziyor şu an. Biz kaybedeceğimizi kaybettik, bu tip psikolojik baskılarla bizi yıldıramazlar. Haklı mücadelemiz devam edecek. Ankara Emniyeti polisini evimizin önünden çek. Beni, bizi korkutamazsınız" diye yazdı.  

    Mustafa Sarısülük ise yine Twitter hesabından, "Ankara emniyeti polisini evimizin önünden çek. Evimize bir saldırı yok sadece bekliyorlar tahrik etmek için" mesajını paylaştı.





    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow