hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Yardımcısı Arınç'tan yalanlama

    Başbakan Yardımcısı Arınçtan yalanlama
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında anadilde eğitimle ilgili sarfettiği bazı sözlerin BDP çevrelerince "Anadilde eğitim ülkeyi böler" ve "anadilde eğitim görmek isteyen Kuzey Irak'a gitsin" şeklinde maksatlı olarak amacından saptırıldığını açıkladı.

    Arınç, Twitter'daki hesabından, anadilde eğitim konusundaki sözleriyle ilgili değerlendirmelere ilişkin açıklama yaptı.

    13 Eylül 2013 tarihinde İskele Sancak programında anadilde eğitimle ilgili sarfettiği ilgili bazı sözlerin BDP çevrelerince, "anadilde eğitim ülkeyi böler" ve "anadilde eğitim görmek isteyen Kuzey Irak'a gitsin" şeklinde maksatlı olarak amacından saptırıldığını, suistimal edildiğini, bununla bağlantılı medya organlarında haberleştirildiğini ve sosyal medyada konuşulduğunu üzülerek müşahade ettiğini kaydeden Arınç, "Benim bu yönde ne bir ifadem oldu ne de bu anlama gelebilecek açıklamalarım. Her ikisi de külliyen yalandır, iftiradır" ifadesini kullandı.

    Söz konusu programın ilgili bölümüne ait video kaydını da resmi internet sitesi üzerinden takipçileriyle paylaşan Arınç, "Buradan da anlaşılacağı üzere söylediğim sözler gayet açık ve nettir. Kamuoyunun konuyu bu çerçevede değerlendirmesini dilerim" ifadesine yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow