hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Öcalan İmralı'dan döndü

    Mehmet Öcalan İmralıdan döndü
    expand

    Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için gittiği İmralı Adası'ndan Gemlik ilçesine döndü.

    Öcalan, adadan dönmesinin ardından bir gazetecinin, "Görüşme nasıl geçti?" sorusuna, "Bizi görüşmeye götüren BDP heyetidir, milletvekilleridir. Süreç ile ilgili ise şunu diyebilirim, paket sürece bağlı mı? Bağlı değilse bilemiyorum. Yani Öcalan dedi" karşılığını verdi.

    Mehmet Öcalan, görüşmede Abdulah Öcalan'ın da, "Paket bizimle ilgili değildir. Hükümetin, devletin hazırladığı pakettir. Şu aşamada benim yapabileceğim bir şey yoktur. Ben düşüncelerimi 15 Ekim'de açıklayacağım" dediğini aktardı.

    Öcalan, daha sonra adadaki hükümlülerden Cumali Karsu'nun yakını Pervin Oduncu ve Şeyhmus Poyraz'ın yakınları Felek Cızlaşmak, Mazlum Poyraz ve Harun Poyraz ile ilçeden ayrıldı.

    "Paket yeterli görülmedi"

    Adaya gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, "Son görüşmenizle bugün arasında bir değişiklik var mı" sorusu üzerine, "Bir değişiklik yok. Ancak artık görüşmeye rahat gidip geliyoruz. Artık avukatların gitmesi gerekiyor" dedi.

    Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'yle ilgili bir soru üzerine de Öcalan, "Bizce yeterli görülmedi" diye konuştu.

    Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları daha sonra kimlik kontrolleri ve üst aramaları için İlçe Jandarma Komutanlığı'na alındı.

    Bir süre sonra jandarma binasından çıkan Felek Cızlaşmak, İmralı'da hükümlü bulunan kardeşi Şeyhmus Poyraz'ın torunu Harun Poyraz'ın yaşı küçük olduğu için gidişine izin verilmediğini, kendisinin de bu nedenle çocukla birlikte kalacağını söyledi.

    Cızlaşmak, "İzin verilseydi ilk defa torununu görecekti" dedi.

    Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları jandarmadaki işlemlerin ardından İmralı'ya hareket etti.

    Abdullah Öcalan ve diğer PKK'lı mahkumların, her ayın 2 ve 4'üncü pazartesi günleri birinci dereceden yakınlarıyla 1 saat görüşme hakkı bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow