hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı bakan üzüntüden hastanelik oldu

    İranlı bakan üzüntüden hastanelik oldu
    expand

    "Cumhurbaşkanı Ruhani'nin ABD Başkanı Obama'yla görüşmesi uygun değildi." Rejime yakın Keyhan gazetesinin İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevadzarif'e atfettiği bu sözler bakanı hastaneye düşürdü.

    Dini rehber Ali Hamaney, cumhurbaşkanı Ruhani'nin Amerika temaslarına destek vermiş, ancak bazı adımların "uygun olmadığını" belirtmişti.

    Keyhan gazetesi,  dışişleri bakanı Cevadzarif'e bu yorumu sordu, Cevadzarif'in Hamaney'in sözlerini onayladığını belirtti.

    Cevadzarif'in "Ruhani'nin Obama'yla,  benim de John Kerry'le uzun süren görüşmem uygun değildi" sözlerini manşete taşıdı

    Gazete, daha da ileri gidip "samimi itiraf" başlığıyla manşetten verdi haberi. Önce dışişlerinden yalanlama geldi,  daha sonra Cevadzarif üzüntüden hastanelik olduğunu açıkladı.

    Yanlış anlaşıldığını ifade eden Zarif,  facebook sayfasında randevularını iptal ettiğini, sırt ağrısı ve spazm gerekçesiyle hastaneye yattığını belirtti.

    Cevadzarif, bu olayın acı bir ders olduğunu belirtti, "bundan sonra söylemek istediklerimi yalnızca kamuya açıklamam gerektiğini öğrendim" yorumunu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow