hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbullular yollara döküldü

    İstanbullular yollara döküldü
    expand

    Salı günü başlayacak 4 günlük bayram tatilinin, Cumartesi-Pazar günlerinin de birleşmesiyle 9 güne çıkması, tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenleri bugünden yollara döktü.

    Bayram trafiği yoğunluğu dün akşamdan hissedilmeye başlandı. İzmit-İstanbul arasında dün akşam hem gidiş hem geliş yönünde TEM Otoyolu'nda alışılmışın dışında büyük bir yoğunluk göze çarptı.

    İşlerini ayarlayıp bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin bir bölümünün de bu akşamdan itibaren yola çıkması bekleniyor. Bayramlarda yaşanan bu trafiğin en büyük yükünü de İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli çekiyor. Bu nedenle TEM ve D-100 Karayolu'nun İstanbul-İzmit arasında tüm onarım çalışmaları bugünden itibaren durduruldu. Bu yollarda her 5 kilometrede bir trafik ekipleri yerleştirildi.

    Eskihisar-Topçular hattına takviye

    İstanbul'dan çıkıp Yalova-Bursa ve İzmir istikametine gidecek olan ve İzmit körfezini dolaşmak istemeyen sürücülerin tercih ettiği Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapılan feribot iskelelerinde de yoğun önlemler alındı. Yeni bir firmanın daha seferlere başladığı bu hatta İDO bugünden itibaren 17 gemiyle 24 saat kesintisiz sefer yapacak.
     
    Valilikte toplantı

    Kocaeli Valisi Ercan Topaca da bayram boyunca alınacak önlemlerle ilgili olarak Karayolları Trafik Güvenliği ve Eylem Planı Koordinasyon toplantısında yaptığı açıklamada, trafikte sıkıntı yaşanmaması için tüm tedbirleri aldıklarını ve kural ihlali yapana tölarans gösterilmeyeceğini söyledi. İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek ve daire müdürlerinin katıldığı toplantının ardından açıklama yapan Vali Topaca, "Otoyolunun her iki istikametinde her 5 kilometre de bir ekip olacak. Ekiplerin trafiğin akışını müdahale etmeden, orada bulunması çok önemli faktör. Hem de yanlış kural ihlali yapan sürücülerin tespiti anlamında Cumartesi ve Pazar günleri dahil olmak üzere ekipler görev yapacak. Vatandaşlar bu hususta bu konularda bizlere yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Polisin amacı sadece ceza yazmak değil. Sürücülerin sağlıklı bir şekilde güvenli bir şekilde gittikleri noktalara erişmelerini sağlamaktır o yönde gayret vardır. Şunun da bilinmesini istiyoruz kural ihlali yapana da tolerans gösterilmeyecektir. Trafik para cezası uygulanacak." diye konuştu.

    İstanbul Otogarı dolup taştı

    9 günlük bayram tatili için birçok kişi şehirdışına çıkıyor. İstanbul'un en yoğun noktalarından birisi de Bayrampaşa'da bulunan Otogar. Otobüs firmaları yoğun talebe yetişebilmek için ek seferler düzenlemek zorunda kaldı. Ama ek seferler bile doldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow