hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk Havalimanı yolcu kaynıyor

    Atatürk Havalimanı yolcu kaynıyor
    expand

    Atatürk Havalimanı'nda, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yoğun mesai başladı. Havalimanına dün iniş kalkış yapan uçak sayısı 1238'e ulaşırken, yolcu sayısı da 145 bin 34 kişiye çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, yaptığı açıklamada Kurban Bayramı'nda rahat ve güvenli bir hava yolu ulaşımı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, bayram süresince 24 saat esasına göre hizmet verileceğini belirterek, şöyle konuştu:

    "Havayolunun halkın yolu olmasından kaynaklanan yoğun bir hava trafiği yaşıyoruz. Eylül ayı rakamlarına göre yılın 9 aylık döneminde toplam yolcu sayısı 115 milyonu aştı.

    Havayolu trafiği doğal olarak Bayram tatillerinde daha da yoğunlaşıyor. Başta Dünya ve ülke havacılığımızın göz bebeği olan İstanbul Atatürk Havalimanı olmak üzere yurt çapındaki diğer tüm havalimanlarımızda yoğunluktan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alındı. Bayram tatili süresince ilgili tüm birimler 24 saat esasına göre mesai yaparak vatandaşların rahat ve güvenli ulaşımını sağlayacaklar. Bu vesile ile havalimanlarımızı kullanan tüm yolcu ve vatandaşlarımızın mübarek Kurban bayramlarını kutluyorum"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow