hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Egemen Bağış bu kez yorum yapmadı

    Egemen Bağış bu kez yorum yapmadı
    expand

    Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün açıklanan AB İlerleme Raporu'na ilişkin olarak, "AB'den raporu bayramdan sonra açıklamasını istedik ama kabul görmedi. Bu yüzden biz de bayram sonrası değerlendirme yapacağız" dedi.

    Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, partisinin Beşiktaş İlçe Teşkilatı'nda partililerle bayramlaştı.

    İlçe Başkanlığı önünde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bağış, bugün açıklanacak AB İlerleme Raporu'na ilişkin her yıl komisyon tarafından ilerleme raporu hazırlandığını kaydederek, " Biz her yıl o raporla ilgili incelemelerimizi yapar, görüşlerimizi paylaşırız. Bu sene Avrupa Birliği raporu bugün yani Kurban Bayramı'nın 2. Gününde açıklayacağını ilan ettiğinde kendileriyle temas kurduk.

    Siz nasıl Noel'de çalışmıyorsanız, Türkiye için Kurban Bayramı da mübarek bir gündür, dini bayramdır. Böyle bir günde bu raporu yayınlamaktansa ya 2-3 gün önce yada 2-3 gün sonra yayınlayın dedik. Ama bu karşılıklı saygının gereğidir. Maalesef tarihi değiştiremediler. Biz de bir karar aldık. İlerleme Raporu'nun içeriğiyle ilgili bayram sonrasına kadar ben yorum yapmayacağım. Bayramdan sonra kapsamlı değerlendirmemi paylaşacağım" dedi.

    Milli maç yorumu

    Dün oynan Estonya-Türkiye maçına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Egemen Bağış, "Milli maçta gerçekten çok umutlanmıştık. Olmazı oldurtacak bir heyecanla hep beraber Milli takımımıza sahip çıktık. Fatih hocamız ve onun çok değerli oyuncuları gerçekten ellerinden geleni yaptılar. Sahada daha baskındık.

    Ama belki de Milli takım hocamızın göreve yeni başlamış olmasının da getirdiği bir süreç yaşandı. Kısmet değilmiş ama önümüzde başka turnuvalar, maçlar var. Ben gelecekle ilgili umutluyum. Kore'de bize o heyecanı yaşatan takımın yeniden dirilişe geçtiğini, kurulduğunu görüyorum. İnşallah ilerde çok daha büyük heyecanları beraber yaşayacağız" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow