hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lokumlar esnafın elinde kaldı

    Lokumlar esnafın elinde kaldı
    expand

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Herkes tatil yörelerine ve memleketine gidince şeker ve lokumlar da elde kaldı" dedi.

    Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın Ramazan Bayramının ardından Kurban Bayramında da umduğunu bulamadığı görüşünü ifade etti.

    Kurban Bayramı öncesinde memur maaşlarının erken ödenmesinin esnafı umutlandırdığını ancak bayram tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından yaklaşık 20 milyon kişinin tatile çıktığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

    "Maaşların erken ödenmesi sebebiyle esnafımız önce sevindi. Şimdi ise uzun süreli tatil nedeniyle sevinemiyoruz. Çünkü yaklaşık 20 milyon kişi tatile çıktı, büyükşehirler boşaldı. Taksiye binecek kimse yok sokaklarda. Bayramı evinde geçirenler de bayram ziyaretine gelecek kimse kalmayınca alışverişini ister istemez kestiler. En önemlisi memleketten yöresel ürünleri getiriyorlar. Bunların hepsi esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkilemektedir. 9 günlük tatil esnafın beklentilerini boşa çıkardı. Küçük esnaf ve sanatkar olarak ramazan ayında yapamadığımız satışlar nedeniyle ümidimizi Kurban Bayramına bağlamıştık. Ancak 9 gün tatil esnafımızın ümidini kırdı. Herkes tatil yörelerine ve memleketine gidince şeker ve lokumlar da elde kaldı. Yani esnafımız umduğunu bulamadı."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow