hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürsel Tekin: "Hocam yalnız değilsin"

    Gürsel Tekin: Hocam yalnız değilsin
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi Parkı eylemlerinde gündeme gelen müezzin Fuat Yıldırım'ın kendisine '10 yıl sonra beni herkes anlayacak ama çok geç olacak' dediğini söyledi.

    Bayram kutlaması için Aydın'a gelen Gürsel Tekin, il binasında, partililer tarafından karşılandı.

    Bayramlaşma sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Tekin, Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sadece doğruları yazdığı için cezaevine atıldığını söyledi.

    Tekin, "Bu dönem, doğruları söylemenin bedeli çok ağır oldu. Merdan da bu bedeli ödeyen bir arkadaşımızdır. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi zorlu bir mücadeledir. Bu konuda arkadaşımızın çektiği sıkıntıları da biliyoruz. Bir gün zafer mutlaka bizlerin olacaktır" dedi.

    İktidarın, son 20 gündür Mısır'ı hiç gündeme getirmemesinin de manidar olduğunu söyleyen Gürsel Tekin, "Uzun süre tüm medyada Mısır olayları işlendi. Mısır'la yatıp, Mısır'la kalkan bu iktidar yöneticileri neden 20 gündür Mısır'ı ağızlarına almazlar? 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi kafalarınıza çuval geçirilmişti. Bundan dolayı bir gazeteci 'nota verecek misiniz?' demişti. Başbakan da 'müzik notasından mı bahsediyorsunuz?' demişti. Mısır'ı ağzınıza alamazsınız çünkü tekrar kafanıza çuval geçirildi" diye konuştu.

    "Hocam yalnız değilsin"

    Taksim Gezi Parkı direnişleri sırasında camide içki içilmediğini söylediği için ikinci kez başka bir yere tayin edilen din görevlisi Fuat Yıldırım'a seslenen Tekin, "Hocam yalnız değilsin. Bu ülkede doğrular kazanacak, vicdan kazanacaktır. Bir din adamı olağanüstü bir muameleyle karşı karşıya kaldı. Gerekçesi de başbakanın yalanlarına ortak olmadığı içindi. Fuat Yıldırım ile geçtiğimiz günlerde Dolmabahçe'de karşılaştım kendisi bana, '10 yıl sonra beni herkes anlayacak ama çok geç olacak' dedi. Onun bu sözlerini umutmam mümkün değil. Hazreti Ali'nin dediği gibi 'Haksızlığa susan dilsiz şeytandır.' Bu din adamımız sadece doğruları söylediği için emniyette 8 saat sorgulandı. Bu vicdanlı adama karşı dilsiz kalmanız neye delalettir?" dedi.

    Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun görevinden istifasını da değerlendirdi.

    Aykut Erdoğdu'nun yolsuzluklarla ciddi bir mücadele içinde olduğunu söyleyen Tekin, "Türkiye siyaseti çok kirlendi. Bu kadar kirliliğin içinde siyasetin nereye kadar gideceği de belli değil. Hangi gerekçelerle istifa ettiğini bilmiyorum ama Ankara'ya döndüğümde kendisi ile görüşeceğim" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow