hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıgül'den açıklama geldi

    Sarıgülden açıklama geldi
    expand

    Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bir gazetede çıkan adaylık için CHP'den davet beklediği yönündeki haberle ilgili olarak "Yurttaşlarımız beni nerede görmek istiyorsa orada yer alacağımı ifade ettim. Bu süreci olumlu sonuçlandırmak için üzerime düşeni yerine getireceğim" dedi.

    Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayı olabilmek için partiye üye olması gereken Sarıgül, Akşam gazetesine konuştu.

    "Beni istemeyen CHP değil" diyen Sarıgül, CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'a seslendi.

    Sarıgül, "Eğer Baykal 'Sarıgül'ü istemiyorum' diyorsa bunun açıkça deklare edilmesini istiyorum. Baykal'ın böyle bir tavra girmesini de geçmişte aramızda yaşanan siyasi mücadeleden dolayı doğal karşılıyorum. Ancak bunun alenileştirilmesi gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu.

    Mustafa Sarıgül daveti CHP yönetiminden beklediğinin altını çizdi.

    "Üyelik konusundaki yaklaşımımı koruyorum. CHP'ye ben kendim bir üyelik başvurusu yapmayacağım. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez davet sahibi olsunlar" dedi.

    Genel Merkezde "Tüzük belli" denildi.

    Baykal cephesinden ise "Sarıgül klima rüzgarı bile değil, muhatap alınmaz. CHP üzerinden kendi PR'ını yapıyor. Başbakan izin vermedikçe CHP'den aday olmaz. Hakkındaki iddialar ve Kadir Topbaş'ı öptüğü görüntü yeter. Şimdi gerçeği gördü ben oynamıyorum diyor" yorumları yapıldığı iddia ediliyor.

    Sarıgül'den açıklama geldi

    Gazetedeki haberin ardından Sarıgül bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi:

    "Bugün bir gazetede
    “Başvurmayacağım,  CHP Davet Etsin” başlığı ile yayımlanan haberde yerel seçimler öncesi yürüttüğümüz süreç ile ilgili düşüncelerimiz, yurttaşlarımızda ve Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninde yanlış anlaşılmalara yol açabilecek şekilde yer almıştır.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugüne kadar yürüttüğüm siyasi çalışmalarda her zaman, yurttaşlarımız beni nerede görmek istiyorsa orada yer alacağımı ifade ettim. Bu düşüncemde bugün de bir değişiklik yoktur. İstanbul halkının bize ve çalışmalarımıza gösterdiği ilgi ve teveccühü karşılıksız bırakmayacağımızı ve çalışmalarımızın bu yönde sürdüğünü bir kez daha vurgulamak isterim. Büyük bir demokratik buluşmayı sağlamak ve önümüzdeki yerel seçimlerde sosyal demokratların iktidarını gerçekleştirmek için, arkadaşlarımızla birlikte bir süredir yürüttüğümüz süreç, aynı kararlılık ve istikrarla devam etmektedir.

    Önümüzdeki günlerde bu yolda daha güzel adımların atılacağına inanıyorum. Bu süreci olumlu sonuçlandırmak için bizim de üzerimize düşeni yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow