hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatilciler dönüş yolunda

    Tatilciler dönüş yolunda
    expand

    Bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde trafik yoğunluğu sürüyor. TEM otoyolunun İstanbul kesiminde oluşması beklenen trafik yoğunluğu ise yaşanmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı tatilinin son gününde yola çıkan sürücüler nedeniyle TEM otoyolunun İstanbul kesiminde oluşması beklenen trafik yoğunluğu yaşanmadı.
     
    Bayram tatilini şehir dışında geçiren vatandaşların dönüşleri sırasında kullandığı TEM otoyolunun Anadolu yakasındaki Çamlıca ve Avrupa yakasındaki Mahmutbey gişelerinde, trafik akışı çift yönlü olarak akıcı şekilde devam ediyor.

    Trafik akışının normal olarak devam etmesi için karayolları ve trafik ekipleri de rutin çalışmasını sürdürüyor.

    Yetkililer, sürücülerin yarın okulların açılması ve çalışanların işe başlaması nedeniyle dönüşlerini yoğun olarak Cuma ve Cumartesi günleri yaptığını, bu nedenle son gün trafik akışında herhangi bir yoğunluk yaşanmadığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEM Otoyolu, D-100 ve D-130 karayolunun Gültepe rampası, Kandıra ve Hereke turnikeleri mevkisinde artan yoğunluk sebebiyle ulaşım zaman zaman durma
    noktasına geliyor.

    Denetimlerini sıklaştıran Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol noktalarında sürücüleri trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarıyor.

    Yoğunluğun yarından itibaren normale dönmesi bekleniyor.

    Otogarda yoğunluk yaşandı

    Otobüsle seyahati tercih eden İstanbulluların son durağı Esenler Otogarı ise bugün yine çok yoğun.

    TEM Otoyolu'nu İstanbul Esenler Otogarı'na bağlayan arayolda otobüsler uzun kuyruklar oluşturdu.

    Yolcuların otogara girişi 2 saati buldu.

    Trafikte beklemekten yorulan bazı yolcularsa otobüslerden inip valizleriyle yollara düştü.

    Bu durumu fırsat bilen taksiciler TEM bağlantı yolunda müşteri beklemek için sıraya girdi.

    Yolcular kadar otobüs sürücüleri de çok gergindi. Şoförler arasında zaman zaman "yol verme" yüzünden sözlü tartışmalar yaşandı.

    Şehirlerarası yollar

    Denizli-Antalya ve Denizli-Afyonkarahisar karayolunda, bayram tatilinden dönüşler nedeniyle araç yoğunluğu oluştu.

    Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tatil merkezlerinden dönenler için karayollarında kontrol noktaları oluşturdu, İzmir, Muğla, Antalya ve Afyonkarahisar güzergahındaki karayollarında denetimlerini artırdı. 

    Denizli-Antalya ve Denizli-Afyonkarahisar karayolunda araç yoğunluğu gözleniyor.

    Manisa'da İzmir-İstanbul ile İzmir-Ankara karayolunda bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor.

    Kurban Bayramı tatilinden dönen sürücüler nedeniyle İzmir-Ankara ile İzmir-İstanbul yollarının geçtiği Manisa'da araç yoğunluğu oluştu.

    Manisa Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, olabilecek kazaları engellemek ve trafik akışını rahatlatmak adına şehirlerarası yolların kent merkezinden geçtiği kavşaklarda görevlendirilen ek ekipler tarafından, yoğunluğa göre trafiğe yön veriliyor.

    Ayrıca, şehirlerarası yollarda 30 kilometrelik aralıklarla sabit ve gezici radar tarafından uygulama yapıldığı, sürücülere yönelik oluşturulan kontrol noktalarında, emniyet kemeri kontrolü yapılarak sürücülerin uyarıldığı belirtildi.

    - İzmir

    İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de tatilcilerin dönmesi nedeniyle hareketlilik dikkat çekiyor.

    Kurban Bayramı tatili dönüşünde şehir dışından gelen otobüslerle gelenlerin ise memleketlerinden erzak ve çeşitli eşyalar getirdikleri görüldü.

    D-100 karayolunun Tosya kesimi

    Tatilciler, D-100 karayolunun Çankırı kavşağı ile Yazıçam mevkisi arasında devam eden bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle yoğun trafikle karşılaştı.

    Ulaşımın tek şeritten sağlanması nedeniyle araç kuyruğu 10 kilometreye ulaştı.

    Sürücülerden Recep Şanlı (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da ikamet ettiğini, bayram tatilinde Tosya'ya geldiğini söyledi.

    Yaklaşık 7 saatlik yolculuğun ardından ilçeye ulaştığını ifade eden Şanlı, "İlçeye 5 kilometre kala karşılaştığımız araç trafiğine İstanbul'da bile rastlamadım. 5 kilometrelik yolu saatlerce gidemedik. İstanbul yolu değil ama Tosya'daki trafik gözümü korkutuyor. İki defa trafik yoğunluğu nedeniyle İstanbul'a gitmeyi erteledim. Bu sefer azmettim, inşallah bu yoğunluğu aşarak trafiğin daha az olduğu İstanbul'a gideceğiz" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow