hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Eğer o kuleyi yapmazsam..."

    Eğer o kuleyi yapmazsam...
    expand

    Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi. kente yapma sözünü verdiği, 3 ülkeden görülebilecek 155 metre uzunluğundaki Sedefkule'nin yapılamaması konusundaki eleştirileri yanıtladı. Sayıştay denetçilerin yüzünden kulenin yapılamadığını belirten Sedefçi "Kulemiz ikinci bahara kaldı. Kuleyi yapamazsam adımı Hamdiye yaparım" dedi.

    Sedefçi, belediyede düzenlediği basın toplantısında, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başbehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan fakat dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri iade etmesine karar verilen Ali Gürbüz'ün, kemeri Edirne Belediyesine teslim ettiğini söyledi.

    Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1998 yılından bu yana doping kontrolü yapıldığını belirten Sedefçi, "Bu seneye mahsus bir olay değil. 15 yıla yakındır rastgele pehlivanlardan kan numunesi alınır. Numuneler pozitif çıkıncaTürkiye Güreş Federasyonu ile görüştük. Maalesef çok sevdiğim, değer verdiğim,altın kemeri almasının hakkı olduğunu düşündüğüm Ali Gürbüz'den kemeri almak zorunda kaldık" diye konuştu.

    "Adımı değiştirir Hamdiye yaparım"

    Sedefçi, Edirne'ye 3 ülkeden görülebilecek bir kule yapma hayalinin olduğunu, bunu er geç yapacağını söyledi.

    İhaleye çıktıklarında Sayıştay tarafından açılan bir soruşturmanın ardından motivasyonun düşmesi nedeniyle kule yapımını ertelediklerini ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu:

    "Yasal boyutta Sayıştay denetçileri yapılan işi denetler, bizimdenetçiler biz daha işi yapmadan denetlemeye kalktılar. Arkadaşlarımızdan savunma istediler, işin önü tıkandı. Arkadaşlarımızda bu işten imtina ederek, 'İhaleden vazgeçelim' dediler. Memurlarımın psikolojisini de anlayarak ihaleyi iptal ettik. Kule ikinci bahara kaldı. Ben, 'Bu kuleyi yapamazsam adımı Hamdiye yaparım' dediğimi hatırlıyorum. Edirne bunu bilsin. Bu kuleyi yapamazsam adımı 'Hamdiye' olarak değiştireceğim. Eğer Edirne halkı bu onurlu görevi verirse, vereceğine inanıyorum, bu kule 2016'da yapılacak. Cumhuriyetin simgesi bu kente kuleyi dikeceğiz. Osmanlı başkentiyle Cumhuriyet kentini birleştireceğiz ama Edirnehalkından kule projesini geciktireceğimiz için özür anlamında bir engelliler merkezi ve bir de kültür merkezi projemizi halkımıza armağan edeceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow