hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ODTÜ Rektörü'nden yeni açıklama

    ODTÜ Rektöründen yeni açıklama
    expand

    ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlayacak ve ODTÜ arazisinden geçecek yola hem yasal nedenlerle hem de Ankara'ya karşı sorumluluklarından onay verdiklerini belirterek, "Zaten biz bunu Bakanlıkla da aylardır bir müzakere halinde götürüyoruz. Bizim belediye yetkilileriyle konuştuğumuzda da bu süreç tamamlansın mümkün olduğu kadar çatışmasız, sorunsuz bir şekilde bu süreci tamamlayalım. Çünkü bu yolun açılmasına biz zaten onay vermiş durumdayız" dedi.

    ODTÜ'de, "Ağaç Dikme Şenliği" düzenlendi.

    Etkinlikte konuşan Acar, Odtü arazisinden geçecek yol güzergahındaki 629 ağacın nakledilebilmesi mümkünken Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kesildiğini söyledi.

    Bugünkü etkinliğin her yıl iki kez düzenlenen ağaç dikme bayramının bir örneği olduğunu belirten Acar, şunları kaydetti:

    "Bugün bunun yapılmasının ek bir anlamı var, çünkü bir hafta önce Büyükşehir Belediyesi ekipleri habersiz ve hukuksuz bir şekilde alanımıza müdahale edip, bizim tespitlerimize göre 3 bin 17 ağacı yok etti. Bizim buna duyduğumuz tepkinin temelinde şu var: Bu yolun açılmasına ODTÜ hem yasal nedenlerle hem de Ankara'ya karşı sorumluluklarından yola çıkarak onay verdi.

    Zaten biz bunu Bakanlıkla da aylardır bir müzakere halinde götürüyoruz. Bizim belediye yetkilileriyle konuştuğumuzda da bu süreç tamamlansın mümkün olduğu kadar çatışmasız, sorunsuz bir şekilde bu süreci tamamlayalım. Çünkü bu yolun açılmasına biz zaten onay vermiş durumdayız."

    ODTÜ'de son 6 yıl içinde 300 binden fazla ağaç diktiklerini söyleyen Acar, "Birtakım basın organlarında yer alan 'Esas ağacı kesen ODTÜ'dür, 15 bin ağaç kesti', gibi suçlamaların hiçbir mesnedi yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

    Acar, "Biz tünel projesine de evet dedik, tünel olması ve yüzeyde herhangi bir işlem yapılmaması kaydıyla. Biz bunun tünel olması konusunda Bakanlıkla anlaşmaya vardığımızı düşünüyoruz. Bizim verdiğimiz teklifte de bu vardı. Ama tünelle ilgili koşullarda bir değişiklik yapılmış. Bu değişikliklerin tercihen tekrar bakanlık ile konuşularak düzeltilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow