hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tandoğan'da "Cumhuriyet" buluşması

    Tandoğanda Cumhuriyet buluşması
    expand

    Ankara Tandoğan Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yaşını büyük bir coşkuyla kutladı. Mitingde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarında gençlere teşekkür etti, "Bir diktatörü dize getirdiniz" dedi. Ve Başbakan'ı Cumhuriyet ve Türk düşmanı olmakla suçladı.

    Kutlamaya gelenler, "Her yer ODTÜ her yer direniş. Direne direne kazanacağız. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" şeklinde sloganlar atıp, İstiklal Marşı, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nın yanı sıra hep bir ağızdan Andımızı okudu.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Resmi Geçit Töreni sonrasında, Tandoğan Meydanı'ndaki "Cumhuriyet İçin Ankara Buluşması" etkinliğinde konuştu.

    Bu bayramın, "Özgürlüğün, kadın erkek eşitliğinin, çağdaşlaşmanın" bayramı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 90. yılını kutladı.

    Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetçiler hiçbir zaman ama hiçbir zaman dikdatörlere izin vermezler. Cumhuriyetçiler hiçbir zaman ama hiçbir zaman kadın erkek eşitliğine inanmayana izin vermezler. Cumhuriyetçiler ve devrimciler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin AKP'nin arka bahçesi olmasına asla izin vermezler. Cumhuriyetçiler ve devrimciler kadın erkek eşitliğinin bu ülkede tam yaşama geçirilmesi için her türlü mücadeleyi verirler. Cumhuriyetçiler asla Cumhuriyetin ilkelerinden ödün vermezler" diye konuştu.

    Mustafa Kemal Atatürk'ü "Bizim Atatürkümüz, bizim onurumuz, bizim yiğidimiz" diye anan Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün izinden yürüyeceklerini, hedefin çağdaş uygarlık olduğunu aktardı.

    Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "O gençlere sesleniyorum, geleceğimiz, onurumuz olan, dünyaya meydan okuyan, yedi düvele karşı mücadele eden gençlerimize sesleniyorum. Sizler sevgili gençler bir diktatörü dize getirdiniz ve Gezi olaylarında o diktatörün fiyakasını alaşağı ettiniz. Size yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

    "Bir diktatör var biliyorsunuz, kadınların kaç doğum yapacağına, ne zaman doğum yapacaklarına, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor ve daha garip bir şeyi Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ruh halidir acaba, bu nasıl bir ahlak anlayışıdır acaba. Onurumuz olan yiğit kadınlara sesleniyorum, size seçme ve seçilme hakkını veren bir partinin genel başkanı olarak sesleniyorum, sizin bedeniniz, kıyafetiniz üzerinden siyaset yapanlara ders vermek sizin boynunuzun borcudur."

    Hükümetin yargıyı siyasallaştırdığını savunan Kılıçdaroğlu, "Ahdım olsun, CHP'nin iktidarında Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlığa taşımak için her türlü mücadeleyi vereceğiz, her türlü mücadelenin arkasında olacağız" diye konuştu.

    "Senin yargın bizi korkutamaz"

    "Şu anda karşımızda bir AKP iktidarı yok, şu anda karşımızda bir AKP devleti var" diyen Kılıçdaroğlu, buna karşı mücadele verdiklerini belirtti.

    Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Valisi AKP'li, belediye başkanı AKP'li, kaymakamı AKP'li, emniyet müdürü AKP'li, herkes AKP'li ama unutmasınlar bu ülkeyi kuranlar en karanlık günlerde aydınlığı yakaladılar. AKP'nin karanlığıyla aydınlık için mücadele edeceğiz, AKP'nin karanlığını Mustafa Kemal Atatürk'ün yırttığı gibi yırtıp çöp sepetine atacağız. Üniversitelerin üzerine baskı kuruyorlar. ODTÜ onurumuz olan bir üniversite, her Orta Doğulu bir Yörük Ali Efe'dir herkes böyle bilsin. Bunlar yeşili çok sevdiklerini söylüyorlar. Hangi yeşili? Dolar yeşilini seviyorlar. Ağaç, insan, cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti düşmanı bunlar. Biliyorum ben böyle dedim diye hakkımda büyük ihtimalle tazminat davası açacak. Açmazsan namertsin sen. Kendi hakimine güveniyor, bana ceza verecek. Beyefendi diyecek ki 'Ben sana ceza verdim', senin yargın bizi korkutamaz, hele sen asla korkutamazsın."

    Öğrenci andının kaldırıldığını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi düşmanı bunlar. Ahmet Arif'in söylediği gibi, 'Bunlar engerekler ve çıyanlardır bunları tanı, tanı da büyü diyor' Ahmet Arif. Bunları iyi bileceğiz. Bunlar düzgün insanlar değilerdir. Kafalarının gerisinde planları var, gizli gündemleri var, hepimiz bu gerçeği bileceğiz. Ayrışmayacağız beraber olacağız, güçbirliği yapacağız cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow