hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazeteciye sosyal medya soruşturması

    Gazeteciye sosyal medya soruşturması
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, eleştirel paylaşımlarda bulunduğunu ileri sürdüğü İzmirli gazeteci Süleyman Gençel hakkında şikayette bulundu.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, iddiaya göre, özellikle sosyal paylaşım sitelerinde kendisi hakkında eleştirilerde bulunan gazeteci Süleyman Gençel ile ilgili Savcılığa ve polise şikayette bulundu.

    Harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gençel'in evine gitti.

    Gençel, şikayetle ilgili avukatıyla birlikte emniyete geleceğini söyledi.

    Bu yönde tutanak imzalayan polis, Gençel'in evinden ayrıldı.

    Yerel ve bölgesel basında yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği, son dönemde ise internet gazeteciliği yapan Gençel, olayın ardından facebooktaki kişisel sayfasında şunları yazdı:

    "Biraz önce siber suçlar birimi evime gelerek Nükhet Hotar konusunda yazdıklarımdan dolayı ifademi almak istedi. 5 kişi geldiler üstelik. Bir gazeteci için yazdıklarından dolayı savcılığa şikayet edilirse ne olur? Savcılık gazetecinin bulunduğu polis karakoluna evrağı gönderir, karakol gazeteciye adresi üzerinden ya da biliyorsa telefonu üzerinden ulaşır ve ifade almak için karakola davet eder.

    Gazeteci gider ifadesini verir. İfade savcılığa ulaştırılır. Savcılık gerek görürse dava açar. Benim olayım ise çok farklı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar 4 Kasım günü sabah savcılığa hakkımda şikayette bulunur. Savcılığa şikayetten 2 saat sonra bilişim suçları biriminden 2 kişi ve karakol polislerini evime ifade almak için geldiler.

    Kendilerine ifade vermek için şahsen benim avukat aracılığı ile ilgili birime gelip ifade vereceğimi söyledim. Kendilerine de gördüğüm bu özel muamele nedeniyle tutanak tutturup imzalattım. Bakın hukuk ne kadar hızlı ilerliyor. 2 gün içinde de ifade vereceğim. İktidar partisinin genel başkan yardımcısı olmak böyle birşey sanırım. Ha bi de büyükşehir adaylığı varsa hedefte. Tabii ki Nükhet Hotar'ın siyasi yükselişini ve bir politikacı olarak bulunduğu sosyal atmosferi kaleme almaya devam edeceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow