hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da "Gezi" iddianamesi hazır

    Antalyada Gezi iddianamesi hazır
    expand

    Antalya'da Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere polisin müdahalesini protesto etmek amacıyla 3 gün boyunca yapılan gösterilerdeki olaylarla ilgili yargılanacak 170 kişiyle ilgili iddianame hazırlandı. Dava, 17- 21 Mart'ta görülecek.

    Antalya'da 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece Çallı Kavşağı ile AK Parti il binası arasındaki 1 kilometrelik yolda 3 gün 3 gece süren olaylara ilişkin iddianame hazırlandı.

    Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, 18 yaşındaki Vedat Oğuz'un da isabet eden gaz bombası nedeniyle bir gözünü kaybettiği olaylara ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında 170 kişi yargılanacak.

    İddianamede, olayları Tüm Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İşçi Partisi (İP), Halkevleri, Dev-Lis ve Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) organize ettiği işaret ediliyor.

    İddianamede, 'Taksim Gezi Parkı'nda yapılan eyleme polisin müdahalesini' protesto etmek amacıyla 1 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 00.10 sıralarında yaklaşık 100 kişilik grubun Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmaya başlamaları üzerine gerekli güvenlik önlemleri alındığı, saat 01.20 sıralarında sayıları 1000 kişiye ulaşan grup tarafından beyaz zemin üzerine siyah sprey boya ile 'Diren Gezi Parkı' ibareli pankart açıldığı, ardından AK Parti il binasına yürüyüşe geçildiği dile getirildi.

    İddianamede, atılan sloganlar ve açılan döviz ve pankartlara ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adının geçtiği bölümler '...' işaretiyle verildi.

    Atılan sloganlar

    Olaylar sırasında 'Şerefine ....', 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş', 'Polisini de Al Git', 'Bu Krizde Teğet Geçme ....', 'Yandaş Medya Bu halk Satılmamıştır Unutmayınız' ibareli dövizler açıldığı, 'Katil Devlet Hesap Verecek', 'Gezi Parkı Halkındır Halkın Kalacak', 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş', 'Yaşasın Devrimci Direnişimiz', 'Hükümet Yıkılsın AVM Yapılsın', 'Antalya Ayağa Taksim için Sokağa', 'Katil Polis Hesap Verecek', 'Antalya Uyuma Taksime Sahip Çık', 'Taksime Selam Direnişe Devam' sloganlarının atıldığı belirtildi.

    157 sayfalık iddianamede 170 kişi hakkında dava açılırken, dava açılanların büyük çoğunluğunun 1990 yılı sonrasında doğanlar ve üniversite öğrencilerinden oluştuğu belirlendi.

    3 bin litre mazot harcandı

    Olaylarda 20'ye yakın polis memurunun taş ya da dövülerek darp edildiği, 20 kadar polis aracı, 1 TOMA ve üç polis kulübesinin tahrip edildiğinin de belirtildiği iddianamede, kamu zararları kısmına 3 bin litre mazot harcandığı da yazıldı.

    Olayla ilgili dava, 17- 21 Mart 2014 tarihlerinde görülecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow