hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemaatten Arınç'a yanıt

    Cemaatten Arınça yanıt
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrasında dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin yaptığı açıklamalara cemaatten olumlu tepki geldi.

    Dershanelerle ilgili çalışmanın Ocak ayında görüşülmesi ve dershanelerin 2 yıl daha açık kalmasının öngörülmesi üzerine, Gülen Cemaati'ne ait internet sitesinin editörü Osman Şimşek açıklama yaptı.

    Şimşek, Arınç'ın açıklamaları için, "şayet yapılan açıklama (daha evvel bir iki kere olduğu gibi) yarın kavlî ya da fiilî tekzib edilmezse, "dönüştürme" sürecinin genişletilmesi gibi bazı hususları olumlu buldum" dedi.

    "Fitne ateşinin sönmesine yönelik dileklere gönülden iştirak ettim" diyen şimşek, şöyle devam etti: "şu kadar var ki, insanların değişik dayatmalara karşı durmaları ve demokratik haklarını usulünce kullanmaları fitne değildir. Evet, hizmet sevdalıları provokatörlere fırsat vermemeli ve milletin huzuru için üzerlerine düşeni yapmalıdırlar. Bununla beraber, hükûmet ve çevresi de insanları birbirine düşürecek söz ve uygulamalardan uzak durmalıdır. "

    Bu arada Arınç'ın açıklamalarına cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den de yanıt geldi. Gülerce, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "dualar kabul oldu. Hatadan dönüldü. İki yıl daha dershanelerin açık kalması kabul edildi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow