hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Beyaz Saray'ın Kılıçdaroğlu'na sorduğu sorular

    İşte Beyaz Sarayın Kılıçdaroğluna sorduğu sorular
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa İşleri Direktörü Karen Donfried ile görüşmesinde Demokratikleşme Paketi, yaklaşan yerel seçimler, ekonomi ve dış politika konularının ele alındığını söyledi.

    Loğoğlu, kendisinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve milletvekili Osman Korutürk'ün Kılıçdaroğlu'na eşlik ettiği Beyaz Saray'daki görüşmeyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Görüşmenin 45 dakika sürdüğünü ve daha çok Donfried'ın sorduğu sorulara Kılıçdaroğlu'nun yanıt vermesi şeklinde cereyan ettiğini ifade eden Loğoğlu, Donfried'ın Kılıçdaroğlu'na, Demokratikleşme Paketi hakkında ne düşündüğünü ve partisinin yaklaşan yerel seçimleri kazanmak için nasıl bir stratejisinin olduğunu sorduğunu belirtti. Donfried'ın ayrıca ekonomi üzerinde detaylıca durduğunu, "ekonomi konusunda neleri farklı yapmayı düşünüyorsunuz?"

    şeklinde soru yönelttiğini aktaran Loğoğlu, dış politika konusunda da Suriye, Mısır, Irak, İsrail ve AB başlıkları altında bir görüş alışverişinin olduğunu kaydetti.

    Loğoğlu, görüşmede Türk halkının AB üyeliği konusundaki desteğinin azalması konusunda da Kılıçdaroğlu'na sorular geldiğini dile getirdi.

    Kılıçdaroğlu'nun, Türk halkının AB'ye karşı ilgisinin azalmasına, AB'nin uyguladığı çifte standardın neden olduğunu söylediğini kaydeden Loğoğlu, Donfried'ın bu konuda ayrıca, Türk halkındaki bu ilgi kaybında, Avrupa ekonomilerinin ciddi bir krizden geçmesi, Türk ekonomisinin ise göreceli daha iyi bir durumda bulunmasının etkili olup olmadığını sorduğunu, Kılıçdaroğlu'nun ise bunun fazla bir etkisi olmadığını söylediğini aktardı.

    Loğoğlu, bir soru üzerine, görüşmede Türkiye'nin füze savunma ihalesi ve çözüm sürecinin gündeme gelmediğini belirtirken, Donfried'ın, Türkiye-İsrail ilişkilerinin önemine özellikle vurgu yaptığını anlattı.

    Loğoğlu, bir gazetecinin, "CHP bugün Beyaz Saray'da iktidara karşı olası bir alternatif olarak mı ağırlandı, yoksa daha çok bir nezaket ziyareti gibi miydi" sorusu üzerine, "İki ay önce (CHP Genel Başkan Yardımcısı) Umut Oran ile (Washington'a) geldiğimizde ben odak noktasının CHP'nin hükümeti hangi noktalarda eleştirdiğinden, iktidara geldiği takdirde CHP'nin neler yapacağı noktasına kaydığını ve bunun önemli olduğunu söylemiştim. Bu daha güçlü biçimde devam ediyor" diye konuştu.

    "Size hiç AK Parti iktidarıyla ilgili sorular sordular mı" yönündeki bir soruyu da Loğoğlu, "Hayır ama tabi hemen hemen her soruda bir noktada ne yapmak istediğini anlatmak isterken niçin onu yapmak istediğinin gerekçesi olarak da mevcut durumdan bahsetmek durumunda kalıyoruz" diye yanıtladı.

    Bir başka soru üzerine, ABD'deki temaslarının ağırlık noktasının Kongre ve düşünce kuruluşları olduğunu ifade eden Loğoğlu, Kılçdaroğlu'nun Beyaz Saray'daki görüşmesinin yanı sıra heyet üyelerinin de ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarında temaslar yapacağını dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow